Circus Maximum

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de voorbereidingen van het nieuwe Circus Maximum. Een circus van formaat en kwaliteit, zowel qua optredens als comfort en voorzieningen in de grote theatertent. In Tilburg beleefde Maximum als Wintercircus haar voorpremière, het circus is nu op tournee door Nederland.

Positiviteit ‘Nadat de Nederlandse circuswereld de laatste jaren een heleboel negatieve berichtgeving over zich heen heeft gekregen, is het ontzettend fijn om te laten zien dat er ook positieve ontwikkelingen in de branche zijn’, aldus tourneemanager Kevin van Geet. Het gloednieuwe circusbedrijf kan qua opzet en organisatie direct als het grootste circus van Nederland worden bestempeld, en heeft als doel om het publiek de magie van het circus te laten herbeleven.

Beleving staat in het circus centraal, en die begint al in de sfeervol aangeklede foyertent met een groot aanbod aan typische circus-lekkernijen zoals versgebakken popcorn, suikerspinnen en zuurstokken. In de voorstelling, die met pauze ruim 2 uur duurt, worden alle ingrediënten van het klassieke circus gepresenteerd.

Marlon toont zijn optreden met maar liefst 8 Friese hengsten, en is de trotse winnaar van het internationale Circusfestival van Massy. Een erkenning voor humane dressuur en een voorbeeldige verzorging van zijn vierbenige vrienden. Exotischer wordt het wanneer 6 reusachtige, Siberische kamelen de piste betreden en een vlotte vrijheidsdressuur afwerken, met oriëntaalse danseressen en passende muziek. Speciaal voor de kinderen een optreden met 5 vrolijke hondjes, en een unieke combinatie van Friese hengsten en kleine pony’s. Gewaagde acrobatiek zowel in de nok van de tent aan de tissue en ringtrapeze, als ook – op bijna aanraakbare afstand – in de piste met jongleurs en koorddansers. Humor Voor de nodige dosis humor zorgt de getalenteerde Clown Marco, die zich met verschillende korte optredens tot publiekslieveling zal ontwikkelen. Hoogtepunt van de voorstelling is ongetwijfeld de Hongaarse familie Donnert, met hun jockeyrijden en een bijbehorende ‘salto mortale’ van paard naar paard!

De luxe theatertent beschikt over een eigentijdse zitinrichting met plaats voor bijna 1000 personen op comfortabele kuipstoelen, de voorstelling wordt ondersteund door een computergestuurde lichtshow. Tijdens de koude winterdagen is de circustent natuurlijk heerlijk verwarmd. Na de voorstelling een meet & greet met de circusartiesten waarbij gelegenheid is tot het maken van foto’s en verzamelen van handtekeningen!

Clown Marco heeft de lachers op zijn hand