VORDEN – Na het succes van afgelopen jaar presenteren twee jonge circusdirecteuren Yoshi Berends en Lennart Schoppers opnieuw een circusspektakel midden in Vorden. In samenwerking met diverse partners lukt het ze weer een hele week de circustent op parkeerplaats voor hotel Bakker om te toveren in een waar sprookjespaleis.
Van woensdag 24 tot en met zondag 28 oktober speelt het circusgezelschap dagelijks één of twee voorstellingen. De circustent wordt daarvoor opgebouwd en artiesten komen van heinde en verre naar Vorden afgereisd om hun opwachting te maken.
Bij circus horen dieren beweren de jonge ondernemers stellig, anders noemt men het variété. “Bij ons hebben we de Friese paarden die het programma openen. Dit succesnummer, dat door heel Europa is reisde kenmerkt zich dat twee van deze grote dieren kunnen manoeuvreren in een relatief kleine piste. De piste is dan wel weer groot genoeg voor de drie bordercollies die hun kunsten in Rock en Roll versie vertonen. Het enthousiasme straalt werkelijk van deze viervoeters af”, weten ze enthousiast te vertellen.
Daarnaast is er een keur aan acrobatiek en ander vermaak. Zo is miss Sendy uit Frankrijk afgereisd om lenige capriolen uit te halen helemaal boven in de tent aan de ringtrapeze. Later ziet u haar terug als danseres op het strak gespannen staaldraad.
Natuurlijk ontbreken Yoshi en Lennart zelf niet in de piste. Yoshi als dominante spreekstalmeester en Lennart als dolkomische clown Frasco. Zij maken samen de voorstelling tot een compleet plaatje waarin veel gelachen zal worden.
Nieuwsgierig geworden? Deze herfstvakantie van 24 tot en met 28 oktober geeft het circus dagelijks voorstellingen aan de Dorpsstraat in Vorden tegenover hotel Bakker. Entreeprijzen zijn vriendelijk en er zijn kortingsbonnen verkrijgbaar in de winkels van Vorden en omgeving. Voor meer informatie en het reserveren van kaarten kijk op www.circus-lorelly.nl