9 juli 2019

Circus Freiwald viert 10 Jarig Jubileum

Het Jumping World Springparadijs staat tot en met 28 juli nog in het Limburgse Heerlen èn een leuke actie van hen is dat op woensdag 17 juli aanstaande, alle Jeffrey’s gratis mogen komen springen bij Jumping World! Jumping World Springparadijs is een rondreizend evenement bestaande uit diverse soorten en maten luchtkussens waarop de kinderen lekker kunnen springen, ongeacht of het nu warm of koud weer is. Maar wat heeft dit met circus te maken?

Jumping World Springparadijs wordt geëxploiteerd door de circusfamilie Freiwald. Een gedeelte van de familie reist rond met het vernieuwende luchtkussenevenement dat zowel op tournee is of op verzoek afgehuurd kan worden. De overige leden van de familie Freiwald, zitten ook te springen, maar dan om te reizen met het ‘echte’ Circus Freiwald. Want, zullen circusliefhebbers zich misschien hebben afgevraagd, waar is het ‘èchte’ Circus Freiwald ondertussen gebleven?  

‘Momenteel staat het circus met de vele dieren nog in de gemeente Venlo na uitval van hun tourmanager eerder dit jaar. Natasja Freiwald plant nu zelf de circustournee’, zo laat de woordvoerster van het circus weten. De tijd is goed benut om invulling te geven aan het jubileum circusprogramma, want Circus Freiwald jubileert en bestaat dit jaar 10 jaar. Bijzonder is ook dat in dit zelfde jaar de 2 kerstproducties van de familie Freiwald, het Kerstcircus Nijmegen en het Limburgs Kerstcircus in Sittard, ook jubileren. Het Kerstcircus Nijmegen viert dit jaar ook haar 10-jarig Jubileum en het Limburgs Kerstcircus in Sittard haar 15-jarig Jubileum.

Met het thema ‘Celebrations’ viert Circus Freiwald haar verjaardag in een aantal plaatsen in Nederland… De circustournee start dit jaar op een aantal vakantieparken waaronder op 03 en 04 augustus Camping De Besthemenerberg in Ommen en op 10 en 11 augustus op Camping Somoza in Vierhouten. Op de beide vakantieparken zal het circus besloten voorstellingen geven voor de vakantiegasten van de parken.

Daarna, vanaf 22 augustus, zal Circus Freiwald met de jubileumshow te zien zijn in Zaandam, Heerlen, Schiedam en Roosendaal. Circus Freiwald beloofd een circa 2 uur durend circusprogramma.

Te verwachten zijn onder andere ganzen, geiten en hangbuikzwijntjes, edele paarden in vrijheidsdressuur en bereden als hogeschool, ondeugende minipony’s en lama’s uit het Argentijnse hooggebergte. En ook clownerie en acrobatiek zullen tijdens het jubileumprogramma zeker te zien zijn!

‘Misschien nog een leuk detail…’, zo geeft de woordvoerster van Circus Freiwald tenslotte aan, ‘…tijdens de jubileumshow dit najaar zal er worden teruggeblikt op 10 jaar Freiwald, met special effects: verleden en heden zullen vlijmscherp in elkaar overlopen… Meer verklap ik niet!’ We laten ons verrassen!

Tekst: Vincent Wols

Foto’s: Vincent Wols