Uncategorized
30 december 2022

Blinden leren jongleren bij Kerstcircus Enschede

Bij Kerstcircus Enschede speelt de magie een hoofdrol. Voor mensen die blind of slechtziend zijn wordt er iets bijzonders georganiseerd. Zij beleven op 7 januari om 15.00 uur een speciale voorstelling met blindentolken. Voorafgaand aan deze voorstelling is een voelplein vanaf 14.00 uur waarbij blinde en slechtziende mensen zelfs kunnen leren jongleren. Ongelofelijk toch?

Blinden die leren jongleren? Je zou denken dat zoiets absoluut niet kan. In het Kerstcircus Enschede krijgen de blinden en slechtzienden de unieke kans om de jongleertechniek onder de knie te krijgen. Dit gebeurt tijdens het voelplein, voorafgaand aan een speciale circusvoorstelling met blindentolken van “Komt het Zien”. Hierbij maken blinde en slechtziende mensen kennis met materialen die door circusartiesten worden gebruikt.

JUGGLEBOARD
Circusdocent Gerrit Dekker werkt met een speciaal jongleerbord dat is ontworpen door de Amerikaan Craig Quat. Hiermee kan iedereen voelen en ervaren hoe het is om te jongleren. Een jongleerbord dat heel bruikbaar is voor mensen met een beperking en vooral zeer geschikt voor blinden en slechtzienden.

CRAIG QUAT
De uitvinder van het Juggle Board heeft al in heel veel landen zijn methode geintroduceerd. Meer informatie over zijn werk op zijn eigen website om hier meer over te weten. Ook zijn al zijn filmpjes over het juggle board gratis te bezoeken op youtube. Zie hier een voorbeeld van jongleren met iemand die blind is.

Meer informatie over jongleren voor blinden

Circus@gerritdekker.net