DEN HAAG – Wethouder of journalist zijn heeft soms zijn voordelen, zo blijkt in Den Haag. Een aantal journalisten en ambtenaren van de gemeente Den Haag reisden naar Cirque du Soleil ter gelegenheid van de komst van dit circus naar Den Haag. De delegatie werd flink in de watten gelegd, met een all inclusief reisje naar Zurich in een luxe hotel, met de beste zitplaatsen voor het programma. Dit alles om bekend te maken dat Cirque du Soleil de komende 10 jaar op het Malieveld zal neerstrijken. 
Is het wel zoals het hoort? De Haagse Stadspartij was niet te sreken over deze reis die gemaakt werd met wethouder Richard de Mos. Peter Bos van die Partij stelde wel 26 vragen om duidelijkheid te krijgen over dit reisje. Kon het gezelschap niet gewoon even richting Ahoy, waar ook een tent van Soleil stond? Bovendien stoorde hij zich aan het feit dat de journalisten kritiekloos hadden geschreven over de show van dit circus. Allemaal gratis reclame in de media. 
Hamvraag: wie heeft die reis betaald, de gemeente of Cirque du Soleil? Richard Mos klonk een beetje geirriteerd, hij had al eens eerder uitgelegd dat er bij Ahoy een tent stond voor 2500 personen en dat deze tent een stuk groter zal zijn, namelijk zo groot als in Zürich staat opgesteld. Het blijft even spannend in het Haagse… na de euforie van de komst van dit circus naar het Malieveld nu toch een kleine wanklank, hoewel Peter Bos wel verklaarde blij te zijn met de komst van dit circus voor de komende 10 jaar.