Gezien in Hoorn

In Theater Het Park namen de Engelse Clown John Cooper en ik een kijkje bij de Ashton Brothers. Hoewel deze theatergroep internationaal erkend is en o.a. ooit optrad bij het Edenburgse Festival Fringe was het voor mijn metgezel allemaal nieuw.
Naar Ashton Brothers kijken door de ogen van een clown die al zo’n 55 jaar geleden met zijn carrière begon is een openbaring. Eigenlijk zou iedereen die clownsaspiraties heeft A medicine show moeten bezoeken. Dan weet je meteen dat je nog niet klaar bent als je een paar verrassende grappen in je repertoire hebt zitten.

Vijf briljante performers
Overal wordt aangekondigd dat Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans deel uitmaken van Ashton Brothers. Er staan echter vijf briljante performers op het toneel, Guyllaume Wibowo en Timo Bakker die bijna nergens vernoemd worden en dat is naar onze mening erg onterecht. Natuurlijk zijn Pim, Joost en Friso al sinds 2001 de uitvinders van de Ashton gekte, de componisten, de makers, de briljante en soms zieke geesten die de mooiste dingen bedenken. In deze show kwamen hun twee sidekicks goed uit de verf.

Alle vijf de leden van deze theatergroep presteren op hoog niveau, ze zijn verrassend veelzijdig, beschikken over een fantastische muzikaliteit, uithoudingsvermogen, creativiteit, behendigheid, bijzondere dansvaardigheid, noem maar op. De vijf wisten het publiek tijdens de hele voorstelling op het puntje van de stoel te houden met allerlei gekkigheid.

Mondreclame
In Hoorn kwamen Ashton Brothers twee speeldagen achter elkaar. We troffen bezoekers aan die van vrienden hadden gehoord hoe fantastisch de show was, mondreclame is toch onmiskenbaar belangrijk. Na afloop van de show kregen de vijf een langdurige staande ovatie en terecht! We hebben iets bijzonders meegemaakt.

Snel naar het zuiden
Natuurlijk willen we niets van de show verklappen, ga zelf nog maar snel kijken ook al moet je er wel voor naar het zuiden, vandaag nog Heusden in België en 21 juni in Maastricht. En dan maar hopen dat deze show na de zomer een verlenging krijgt, ik zou hem zeker nog wel een keertje willen zien.  https://www.ashtonbrothers.nl/