Afbeelding kan het volgende bevatten: 2 mensenAmsterdamse circusartiesten zijn een geldinzamelingsactie begonnen voor circuslessen bij indianen in Brazilië. 

In september bezoeken de Amsterdamse luchtacrobate Lizzl en Clown-goochelaar Igor de Kort een Indianengemeenschap in Alagoas, Brazilië. Ze gaan daar circusles geven aan een groep arme en achtergestelde kinderen en maken een circusvoorstelling met ze.
Al eerder gaf dit duo circusles in Brazilië aan kinderen van een weeshuis in de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais.
“Naast circusvaardigheden, staat het werken aan het gevoel van eigenwaarde voorop,” vertelt Igor. “Veel kinderen denken dat er voor hun geen toekomst is en hebben een laag zelfbeeld.” Lizzl: “De circusvoorstelling zorgt er voor dat deze groep op een positieve manier in de belangstelling komt te staan.”

In Nederland verdienen Lizzl en Igor hun brood met optredens. Het werk in Brazilië doen ze als vrijwilliger. Lizzl: “Dit is onze vakantie; we gaan gewoon door met werken, maar dan onbetaald.” Ondanks dat de lokale overheid van Palmeira dos Índios achter het project staat en het duo bij een gastgezin kan verblijven, bekostigen ze verder alles zelf. Igor: “De vlucht naar Brazilië en de binnenlandse vlucht zijn het duurste. Maar we hebben ook kosten voor materialen en vervoer. Dat betalen we allemaal uit eigen zak. Dat hakt er flink in. Dus we zijn nog op zoek naar sponsoren om ons daarin te ondersteunen. Dat zouden we heel fijn vinden!”
Je kunt doneren via facebook. 

of zo: 

Het circusproject in Brazilië ondersteunen kan ook door een bijdrage te storten op NL29INGB0005321888 ten name van Stichting Magic Care, onder vermelding van ‘Circusproject Brazilië’. Voor meer informatie kunt u e-mailen naar: igor@magiccare.nl of bellen met 020-6001484.