Uncategorized
30 april 2022

Achter het circus aan met klapstoeltjes

Vaak is circus op een stoeltje zitten en dan 2 uur lang kijken naar wat anderen allemaal kunnen. Bij Follow me, Be Flat gaat het even anders. Het publiek krijgt opvouwbare klapstoeltjes mee en volgt een Vlaamse groep stadsacrobaten door de stad met freerunning en acrobatiek. Een mooie manier om Rotterdam te verkennen. Vertrek vanaf het IBIS Hotel bij de Wijnhaven, van 4 t/m 8 mei, 13.30 uur.

Deze spectaculaire Vlaamse groep combineert freerunning met circus. Twee ‘urban acrobats’ nodigen het publiek uit om hen te volgen en zo Rotterdam opnieuw te ontdekken. Met gevels als decor, straatstenen als danstapijt en het verkeer als soundscape.

Be Flat is een Gents circus-straattheater-gezelschap, opgericht door Ward Mortier en Thomas Decaesstecker. Hun spel kenmerkt zich door een mix van acroba-tisch circus en urban sports. Hun enige attributen zijn een ladder en soms de klapstoeltjes van het publiek.

Rauw Rotterdams beton

De voorstelling is helemaal aangepast aan de omgeving. Het vraagt uiteraard veel van deze Gentenaren om hun kunsten van een middeleeuws stadscentrum te verplaatsen naar het rauwe Rotterdamse beton. Het publiek wordt verzocht de smartphones uit te schakelen en de schoenveters goed te strikken.

‘Hiermee verlegt het circus zijn eigen grenzen en zie je de stad vanuit een ander perspectief.’ Menno van Dyke.

Dit en nog veel meer hele aparte vormen van circus vind je op het Circusstad Festival in Rotterdam. https://circusstad.nl/programma/follow-me-2/