Uncategorized
27 december 2022

Aangename klassieke circusbeleving in Etten-Leur

Wie Etten-Leur binnenrijdt kan het niet ontgaan, aan het Brabantpark staat tot 6 januari het Kerstcircus opgesteld. Een prachtig tentcomplex wat er bij avond feeëriek verlicht bijstaat. Inmiddels de 7e editie van Kerst Circus Etten Leur van circusproducent Kevin van Geet.

Tekst en foto’s Fred Niessen

Bij binnenkomst wordt een gratis programmaboekje aangeboden door de sponsoren en partners van Kerstcircus Etten-Leur. Tijdens de opening van het programma presenteren zich alle artiesten rond de loge met kleurrijke vlaggen.  Op een podium bij de artiesteningang heeft het live-orkest van zes Nederlandse muzikanten o.l.v. Vincent van Lent plaatsgenomen. Fantastische muziek arrangementen klinken er tijdens de voorstelling een top circusorkest, deze muzikanten!
Het strakke draad staat al gespannen in de piste voor José Muñoz. Hij maakt gewaagde sprongen op het strakke draad en sluit succesvol af met een achterwaartse salto. Josefine en Daniël Igen verschijnen met liefst 10 Tibetaanse terriërs in de piste, opmerkelijk is hoe volgzaam de honden zijn en hoe ontspannen en liefdevol het nummer wordt gepresenteerd.
De Oekraïense Alexadra Gerbey neemt naast haar luchtnummer aan de zijden doeken ook het vocale gedeelte voor haar rekening met diverse Christmas songs. Luna Valkiv weet te boeien met een elegant en indrukwekkend strapaten nummer in de lucht. Het hele programma straalt de aangename sfeer van klassiek circus uit en daar kunnen clowns niet bij ontbreken. De Pedro Rivelino’s  beginnen met een muzikale clowns entree die over gaat in een boks entree. Met grote bokshandschoenen wordt er stevig gemept wat een  ongekend geluidseffect oplevert. Hun klassiek vakmanschap wordt gewaardeerd met gulle lachsalvo’s.  In een enorm tempo jongleert de Spaanse Eric Muñoz met vijf kegels en maakt daarbij temperamentvol gebruik van de gehele piste. De gepassioneerdheid om met dieren te willen werken is duidelijk zichtbaar bij het Duo Igen.  In Tiroler stijl presenteren beide hun geiten samen met hun berg hond.

Als komische cascadeurs in Schotse Kilt lieten de Muñoz Brothers zich van hun beste kant zien. Alexandra hoorde en zagen we al eerder in de voorstelling als zangeres, haar nummer als luchtacrobate aan de zijde doeken is zeker zo indrukwekkend. Ook uit de Oekraïne afkomstig zijn het rolschaatspaar Dorion en Karyna. Met enorme snelheid wordt er gewerkt op een klein podium hangend aan een lus om de nek van haar partner vertoont Karyna  o.a. een spagaat. Na dit wervelend optreden maakt Alexandra gebruik van het rolschaatspodium om de voorstelling te beëindigen met een afscheidssong.  Het orkest zet in voor een feestelijke finale en alle artiesten verschijnen nog een keer om afscheid te nemen. Kerst Circus Etten-Leur is een aangename klassieke circus beleving met een fantastisch live orkest en een top sfeer !