Tekst en foto’s: Marcel Bergema

De zomer moet nog beginnen maar Gouda wordt voorbereid op de tweede editie van het Circus van Sinterklaas. Ook dit jaar geproduceerd door Kevin van Geet die inmiddels 24 is maar nog steeds als de jongste circusdirecteur van Nederland wordt gezien.

Tijdens de persconferentie die Kevin gaf benadrukte hij de maatschappelijke rol van het circus: wil je je kind van 4 in dit beeldschermtijdperk kennis laten maken met cultuur? Neem het mee naar het circus en laat het daar kennis maken met live-entertainment!

Maar wat iedereen vooral wil weten: hoe gaat de editie 2017 er uit zien? In ieder geval wordt gespeeld in een aanzienlijk grotere tent, plaats biedend aan 700 bezoekers. Op welke locatie die komt te staan is nog niet bekend: de Markt is een sprookjesachtig mooie plek maar heeft ook veel nadelen. Zeker is wel dat Sinterklaas weer de hoofdrol speelt in een eigen verhaallijn, dat clown Davy weer van de partij is en dat het publiek dieren te zien krijgt. Dieren waarvan het welzijn gegarandeerd is.

Zoals de aanwezigen al konden verwachten zat de presentatie vol verrassingen: de onthulling van het concept 2017 verliep door de inbreng van clowns tamelijk chaotisch en ook de fotosessie met circuspaarden was anders dan anders.

Maar de voorbereiding van het Circus van Sinterklaas is ook dit jaar een uiterst serieuze zaak: er zijn weer meerdere plaatselijke instanties bij betrokken en de vormgeving van de show ligt in handen van een regisseur. En al kan Kevin in zijn enthousiasme ver gaan en de show ver uit tillen ver boven het niveau van een veredeld kinderpartijtje, hij maakt een uiterst zorgvuldige afweging als het gaat om het artistieke niveau en de commerciële haalbaarheid. Dat geldt voor het Circus van Sinterklaas in Gouda maar net zo goed voor het Kerstcircus Etten Leur, dat hij dit jaar al weer voor de derde keer produceert. Volgens tips van onze correspondent uit België komen er acts van het Belgische Circus Barones in Gouda. 

Hier een voorbeeld van een paar kinderen (nu op leeftijd) die toch sprongen.
Facebook Comments
1027 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag