Onlangs stond er op verschillende websites een advertentie van een oude woonwagen ‘in originele staat’ van circus Strassburger met de oproep om de woonwagen te kopen en te behouden als cultureel erfgoed.

Woonwagen in originele staat

In de advertentie werd gesproken over een woonwagen van Elly Belli Strassburger, maar bij navraag bij Regina Strassburger bleek dat wagen met opschrift nummer 4 (bouwjaar 1920) de woonwagen van haar vader Karl Strassburger te zijn. De wagen is in redelijke toestand geen rotte plekken en de kasten en wandbekleding is nog van origine. Ook de wielblokken en leren riemen van de ramen zijn er nog. Het dak is gedeeltelijk vervangen en te lang verlengd.

De verkoper kreeg vele aanbiedingen van  geïnteresseerden, van Rolleman (woonwagenbewoner) tot exploitanten van foodtrucks.

Door bemiddeling van Robert Ronday kwam de woonwagen bij het juiste adres terecht; Bernhard Paul van Circus Roncalli heeft de wagen van circus Strassburger overgenomen. De woonwagen is daar voor 100% in goede handen en zal in het winterkwartier van Circus Roncalli door  gedreven vakmannen met passie en kennis van het restaureren, de wagen in oude glorie worden hersteld. Bernhard Paul hoopt onder de vele lagen verf nog het originele opschrift terug te vinden. Wellicht zijn er onder de lezers van dit bericht mensen in het bezit van meer foto’s van de wagen, eventueel ook van de binnenzijde. Ook Regina Strassburger heeft beloofd in haar familie album te gaan zoeken.

Woonwagen met opschrift nr 4

Bernhard Paul is in voorbereiding om in het winterkwartier van het voormalig Circus Williams in Keulen een Circusmuseum te creëren. Zijn omvangrijke  verzameling is uniek en éénmalig en we kijken met spanning uit naar de opening !

Ticketmaster