Van 24 januari tot en met 2 februari worden maar liefst 12 voorstellingen verzorgd, in een heerlijk verwarmd tentencomplex. In de 2-uur durende show onder andere gewaagde acrobaten op de hoge draad, vertederende dieren en de comeback van Clown Marco Mariani.

Na het succes van vorig jaar komt Kevin van Geet, organisator en jongste circusdirecteur van Europa, met een geheel nieuwe voorstelling terug naar Tilburg. Behalve de acts is ook het gehele tentencomplex nieuw, en wordt pas voor de tweede keer opgebouwd. Deze grotere tent met modern design en comfortabele zitinrichting biedt plaats aan 1000 personen en heeft een verhoogde vloer in de premiumrang Loge Deluxe.

Stunts op de hoge draad

Een van de hoogtepunten van de voorstelling is het optreden van de Tsjechische waaghals Ladislav Kaiser. Hij balanceert – al dan niet geblinddoekt – in een hoogte van 8 meter op een dunne staalkabel boven de circuspiste. Ook de Italiaanse Stefania werkt hoog boven de grond, in een poëtische act aan de ringtrapeze. Op veilige hoogte en bijna aanraakbare afstand van het publiek jongleert Aron in hoog tempo met verschillende objecten, buigt slangendame Neyenne zich in allerlei ongelooflijke posities en toont het duo Kaiser een spannende messenwerp-act.

Jong, Nederlands talent

Eveneens bijzonder is het Nederlandse talent Justin Ronday, die voor de eerste keer in Tilburg optreedt. Hij kreeg de liefde voor het circusvak met de paplepel ingegoten van zijn vader Robert Ronday en boekte de afgelopen jaren succes met zijn eigen illusieshow. Een stuk vertederender is het optreden van de Duitse Kevin Probst, die na zijn successen bij diverse internationale circusfestivals met maar liefst 8 ezels een prachtige vrijheidsdressuur presenteert.

Comeback

De Portugese clown Marco Mariani – bij de afgelopen editie de absolute publiekslieveling – maakt zijn rentree met nieuwe, verrassende en bovenal grappige optredens. Natuurlijk treden ook de vrolijke honden van Nadja weer op, en het duo Donnert doet verbazen met hun ‘Pas de Deux’; een artistiek ballet op de rug van 2 ronddravende hengsten.

Shows en kaarten

De voorstellingen vinden plaats tussen 24 januari en 2 februari, en duren steeds ruim 2 uur inclusief pauze. Kaartverkoop vanaf een uur voor aanvang bij de circuskassa op het Laar, of nu al bij de Jamin in de Heuvelstraat. Meer informatie en online tickets op :

Website Winter Wonder Circus 

De ezels van Kevin Probst