Het Winter Wonder circus stond al meer dan tien dagen opgesteld op het evenemententerrein HET LAAR in Tilburg en er waren al diverse activiteiten in de tent, maar vanavond was dan echt de première van het Winter Wonder Circus in Tilburg. Dat er ook na de kerstvakantie nog belangstelling is voor het circus bleek vanavond uit de opkomst, de tent zat tot op het laatste stoeltje helemaal gevuld.  

Het wagenpark en tentmateriaal is allemaal van Circus Maximum en dat staat er bij om door een ringetje te halen. Alles glimt van nieuwigheid en hier hangen daadwerkelijk honderden lampjes aan de tent en die geven zoveel licht dat het complete evenementen terrein verlicht is en de tent staat te glimmen in een aureool van licht. Bij binnenkomst wordt het publiek ontvangen door twee bekende gastheren, Jack Apon en Marcel Bergema die beiden van circus en fotografie houden hebben van hun hobby hun tijdelijke “werk” gemaakt en scheuren de kaartjes en wijzen iedereen zeer gastvrij een plek aan. Als uiteindelijk echt alle stoelen gevuld zijn kan de show beginnen.

De show wordt geopend door de vrijheid dressuur met Ezels van Kevin Probst, een niet alledaags nummer wat op een sympathieke manier wordt gebracht.  Neyene Frank zien we als slangenmeisje, maar het woord slangenmeisje dekt de lading niet, want ze is veel beter dan dat. Samen met haar man Adrian Donnert presenteren ze in het tweede gedeelte van de show een Pas de Deux gereden op twee mooi grote paarden, moeilijke trucks schijnbaar moeiteloos perfect uitgevoerd. Na Neyene is het de buurt aan het duo Kaiser met hun messen-werp-nummer, ondanks dat zo een nummer opperste concentratie vergt is Ladislav ondertussen bezig de clown uit te hangen, met rare sprongen pasjes en huppeltjes maakt hij het nummer spannend en komisch tegelijk. Deze vier nummers zijn nieuw voor het Winter Wonder Circus.

Dan is het de buurt aan clown Marco Mariani, die ook tijdens de “einlass” het publiek heeft opgewarmd met zijn kreet “Joehoeeeee” en die kreet horen we de hele avond tot in de finale aan toe, met als gevolg dat je na afloop buiten de kinderen hem nog hoort nadoen “Joehoeeee” Maar dat is niet alles, deze vakman is niet voor het eerst in Tilburg dus hij heeft een nieuw nummer ingestudeerd, een film entree met 5 mensen uit het publiek. Samen met zijn vrouw Stefania Gottani nemen zij een groot deel van het programma voor hun rekening. Stefanie zien we met een goed antipode nummer en in de lucht aan een ring, technisch goed maar ook haar charmante uitstraling maken dit fijne nummers om naar te kijken. Marco zien we verder muzikaal met een zingende zaag, koebellen en als zanger. Voor de pauze zien we ook nog de vrolijke honden van  Nadja Scholl, die hun repertoire goed kennen en reuze sprongen maken door de piste, een prettig nummer om naar te kijken met verrassend weinig rekwisieten en toch een groot repertoire aan trucks.

In de pauze is er van alles te krijgen, hamburgers, hotdogs popcorn, grote zakken chips en frisdranken zijn nog maar een klein deel van het assortiment. Verbazingwekkend is het wel dat je anno 2020 niet overal kunt pinnen.

Na de pauze zien we Justin Ronday met een aantal hele grote Illusies, die in een hoog tempo worden uitgevoerd, samen met zijn charmante assistente Carmen, die een belangrijke rol heeft in de act weten zij het publiek te verbluffen en je krijgt de tijd niet om je af te vragen hoe ze het doen, want dan is de volgende truck alweer bezig. Voor mij zeker een van de hoogtepunten in de show.

Van de familie Zinnecker zien we jongleur Aaron, die ook in hoog tempo balletjes, ringen en kegels door de lucht laat vliegen en ze daarna weer opvangt. Met 7 ringen lijkt het even of hij wat meer moeite heeft, maar als het uiteindelijk lukt, wordt het natuurlijk met een luid applaus beloond. Als laatste nummer zien we Ladislav ‘Diablo’Kaiser op de hoge draad, het is verbazingwekkend wat hij met zijn figuur nog voor een kunsten vertoond, door zijn charisma heeft hij het publiek op zijn hand. Deze man heeft het uiterlijk van een ‘Hells Angel’ en de sympathie van een teddy beer, het is spektakel op grote hoogte.

Letterlijk en figuurlijk het gezicht van het Winter Wondercircus is Kevin van Geet, of je in Tilburg boodschappen gaat doen bij de Albert Heijn, gaat eten bij Mc Donalds of gaat winkelen in de stad, je kan er niet om heen, banners, vlaggen, posters etc. overal zie je reclame van het Winter Wonder Circus met de afbeelding van Kevin van Geet. Hij praat de show op een vakkundige manier aan elkaar en wordt in de finale afgekondigd door Marlon Zinnecker als “de jongste circus directeur van Europa”. Dat Kevin achter de schermen minstens zoveel werk verzet om deze marketing strategie ten uitvoer te brengen mag duidelijk zijn.

Het Winder Wonder Circus speelt nog t/m 2 februari in deze samenstelling in Tilburg, daarna volgt er een week pauze en gaat het circus weer onder de naam Maximum door het land. Kevin Probst en Justin Ronday zijn er dan niet meer bij, wie er wel voor in de plaats komen is nog niet bekend, maar dat leest u binnenkort op Circusweb.

Website Winter Wonder Circus

Ladislav ‘Diablo’Kaiser
Ticketmaster