Het Wiener circus modern en traditioneel

Het Wiener Circus reist sinds 1965 rond in Belgie en is daarmee is het oudste in Belgie rondreizende circus. Het programma is een mengeling van traditioneel en modern circus. 

wienercircus

 

claudiabremlov wienerkerst wienerpaardjes alexandramalterwiener

 

 

 

 

 

Kijk op deze google+ pagina

 

De website van het circus

via Facebook is nog meer te zien aan actuele informatie.

Alle informatie over het Wiener circus op circusweb op deze link

Recensie Brian Herfs april 2018

Zondag 8 april gaat Brian Herfs met een gezelschap naar Sint-Niklaas. Natuurlijk laat hij de Circusweb bezoekers weer meegenieten van zijn circusbezoek. 

In Sint Niklaas op de Grote Markt staat met de paasvakantie het Wiener Circus opgesteld, één van de mooiste zichtlocaties waar een circus kan staan, het circusleven is 24/7 te volgen via de webcam die op de markt gericht staat, met een veel groter bereik dan ooit tevoren. Neem vooral nu een kijkje, tot 18 april kun je alles live volgen wat met dit circus te maken heeft, dag en nacht. 

 

Brian Herfs: “We bezoeken de middagvoorstelling. Bij onze aankomst onder een mooi lentezonnetje zien wij de prachtige circustent al staan. Ondanks het warme weer is er veel volk aanwezig”.

Circusdirecteur Ricky Cannone kondigt het openingsnummer aan, een parade van alle artiesten. De toon is gezet en wij gaan met veel plezier genieten van de show. Ricky is een muzikaal talent en brengt een lied met zijn prachtige trompet. Na dit mooie nummer zijn wij getuige van een prachtig pony nummer, een schitterende dressuur. 

 

En dan kun je merken dat vooral kinderen genieten op het moment dat er met dieren wordt gewerkt. Kreten zoals wow, kijk eens… je ziet die kinderen lachen en blij worden. Circus is werken met dieren, het hoort er gewoon bij. 

De luchtacts van tegenwoordig worden steeds meer gevarieerd. Een acrobate met een halve maan, waren wij nog maar zo lenig. En de clowns van het Wiener Circus zijn ook niet meer weg te denken. Even een lach en een traan, al is die traan van het lachen. 
Een fakir die onverschrokken werkt met vuur, dat is iets waar kinderen van op het puntje van hun stoel gaan zitten. Het publiek werd er een beetje warm van. 

Ricky brengt live een pracht van een nummer terwijl zijn vrouw prachtige kunsten vertoont in de nok van de circustent in een unieke luster gemaakt voor deze show. Daarna volgt een heerlijk traditioneel bordenact met een kok in de piste. Spannend of al die borden zonder vallen het halen tot het eind van de act. We verklappen niet hoe het afloopt, ga zelf maar kijken naar het Wiener Circus.

En dan nog net voor de pauze weer een leuke clownsact. Waar prachtige trompetmuziek wordt gespeeld en ja waar ook veel mis loopt maar daar verklappen we verder niets over.

K3 of K9?

Na de pauze genieten we van een prachtig hondennummer. Ricky kondigt een optreden van K3 aan, en de verrassing is dat er hondjes tevoorschijn komen met K3 dekjes. En dan is het tijd voor spanning, met een geweldig evenwichtnummer. Het gezelschap geniet met open mond van deze act. 
Wat kunnen clowns allemaal met een ei… je snapt het al, dat wordt lachen. Ook genieten wij van een handstandact met een hele krachtige dame die nog eens erg lenig is. Lukt het haar om met een kruisboog te schieten met haar voeten? De act levert in ieder geval een warm applaus op. 

Circustelg

Clownerie is al jaren een van de hoofdmoten van het Wiener Circus, en deze clowns doen een poging om te hoelahoepen. Het wordt grandioos verbeterd door de dochter van Ricky Cannone, Serena Cannone, hoe jong ze ook is, ze maakt nu al een goede indruk. Een echt circustelg, al generaties familieleden voor haar. Een nieuwe generatie circusartiesten is er al klaar voor. 

 

Er volgt aan het einde een minutenlang applaus, een bewijs dat het Wiener Circus nog steeds voldoet aan de verwachtingen van het hooggeeerd publiek.
Het Wiener Circus staat nog tot 18 april op deze mooie plek op de Markt van Sint Niklaas. Je kunt eigenlijk elk moment van de dag meeleven met het circus leven als je de webcam bekijkt van Sint Niklaas: http://webcam.sint-niklaas.be/ 
Het mooiste uitzicht op backstage… dat zou je niet willen missen. Tegenwoordig met veel meer invalshoeken dan vroeger. Klik op deze link om te bekijken wat er momenteel backstage speelt… een unieke gelegenheid om te ziek hoe het circusleven is.  

 

 

 

Recensie Warre Baes.

Het Wiener Circus is fijn voor groot en klein!

warrebaesDe 15-jarige Warre Baes, verwoed goochelaar en circusbezoeker uit België bracht in april 2015 een bezoek aan het jubilerende Wiener Circus en maakte het volgende verslag:

In 2009 ging ik met mijn vader naar het Wiener Circus in Jabbeke. Dat circus is mij altijd bijgebleven, 2 en een half jaar later leerde in een vrouw kennen die artieste was bij het Wiener Circus. Na een tijdje leerde ik ook haar man kennen en daarna duurde het niet lang meer of ik kende het hele circus. Sindsdien ben ik er al een paar jaar kind aan huis. Iedereen is er supervriendelijk en men is altijd welkom in het circus, iedereen is graag gezien!
Ik kan jullie meegeven dat elk jaar de show weer fantastisch is en dat ze elk jaar van artiesten veranderen. Maar er zijn ook vaste artiesten, zij zijn allemaal familie van elkaar, denk maar aan de directie Ricky Cannone en Deny Chaves, Ricky Cannone heeft een nummer met de pony’s, met zijn trompet en doet soms mee met de clowns. Deny Chaves doet luchtacrobatiek. Maar ook clown Leonel Chaves en zijn vrouw, die samen een hondennummer hebben. Presentator en clown Xavier Depaepe en Alexandra Malter, zij doet hoelahoep en aerial straps. Tijdens het luchtnummer van Deny Chaves zingt haar man Ricky Cannone live het gevoelige en sensuele nummer L’envie D’aimer. 

Het Magische Circusgevoel

Het Wiener Circus is opgericht in 1965 door Ullrich (Ulli) Malter (die trouwens nog altijd meereist met het Wiener Circus). Dit jaar viert het Wiener Circus zijn 50e verjaardag!! Ikzelf ga naar het Wiener Circus omdat ik vind dat alles tot in de puntjes is afgewerkt: Lichten, muziek, maar ook het decor, de kostuums en ik vind persoonlijk dat de hoge ronde piste het circus af maakt. Ook krijg je vanaf de eerste seconde dat je de tent binnenstapt al meteen het magische circus gevoel, de warmte en de geur van popcorn en de rook die er rondhangt tijdens de inloopmuziek. En dan, het spektakel begint de vrouwen zwaaien sierlijk met linten en dan komen de mannen van het circus gezelschap en tonen een stukje jonglage rola rola etc! Ik kan alleen nog maar zeggen: Staat het Wiener Circus bij u in de buurt? Neem dan zeker een kijkje want het is zeker de moeite waard om te gaan kijken! en vergeet niet: Het Wiener Circus is fijn voor groot en klein!