Circusweb moet het vaak hebben van circusfans ter plekke om actueel nieuws te brengen. Wat dat betreft zaten we goed toen Vincent Wols 4 weken geleden zo fanatiek was om midden in de nacht tussen de sneeuwvlokken een aankomstreportage te filmen. De reportage werd meer dan 6000 keer bekeken. Ook leuk voor de bezoekcijfers van Circusweb. Inmiddels zijn de meeste kerstcircussen al weer ingepakt en onderweg naar waar ze vandaan kwamen of naar de winterkwartieren. En Vincent was er weer bij, in de ijzige kou, om alles opnieuw op de gevoelige plaat vast te leggen. Nou vooruit, symbolisch voor alle circussen die nu vertrokken zijn, op het risico van overkill van Vlaardings nieuws… daar stond tenminste een van onze reporters om het te delen met ons. Circusweb Piste vrij voor Vincent Wols

Reizende Circusstad uit Vlaardingen vertrokken

VLAARDINGEN – Midden in de nacht om 01.15 uur, was het bijna een maand geleden – op 12 november – toen vanuit Oss de vrachtwagens van het laatste Circustransport van Circus Renz International het evenemententerrein in het Oranjepark in Vlaardingen opdraaide. Vertraagd door de sneeuwval, werd het tentencomplex opgebouwd. Bijna een maand gasteerde de familie Renz en hun rondreizende circusstad in Vlaardingen: Het allereerste Kerstcircus Vlaardingen was een feit. 

17 Circusvoorstellingen met clowns, (lucht)acrobatiek, paarden, kamelen, jongleurs amuseerden meer dan 1018 (zeker enkele duizenden) bezoekers uit Vlaardingen en omstreken met een bijna 2 uur vullend circusprogramma. Eén voorstelling werd uit voorzorg geannuleerd vanwege de zeer zware storm die over Nederland trok en delen en kades in Vlaardingen deed onderlopen. Zondagmiddag 7 januari om 14.00 uur speelde het Circus Renz International de laatste voorstelling van het Kerstcircus Vlaardingen. Direct na de voorstelling  werd – niet in de weg gestaan door de koude en donker – begonnen met de afbouw van de foyer- en circustent. ’s Morgens waren alle hekken al op de vrachtwagens geladen. Maandagmorgen werd de staltent afgebouwd en werden de overige spullen ingeladen.

Veel wandelaars reageerden verrast en verheugd op de aanwezigheid van het vrolijk ogende,  blauw en geel gekleurde circuscomplex op de mooie plek in het Oranjepark in Vlaardingen. En dat is maar goed ook: Circus Renz International is één van de laatste grotere rondreizende circusondernemingen die nog door Nederland reist. Andere circussen komen alleen nog maar in het buitenland vanwege het verbod op wilde dieren of overleefden de economische en maatschappelijke ontwikkelingen niet.

Zonder dat velen zich het zich wellicht realiseren een zeldzame en unieke mogelijkheid om van dichtbij te mogen genieten van een steeds zeldzamer wordend fenomeen van een rondreizende circusstad, zoals afgelopen maand in Vlaardingen mocht gasteren.

no images were found

Na twee dagen van hard werken in koud weer, vertrok maandagavond om 19.45 uur het eerste grote circustransport naar de winterstalling, deels in Duitse Itterbeck en deels naar het winterkwartier in Berlijn. Met een indrukwekkende stoet circusvrachtwagens, vertrok Circus Renz International huiswaarts en is de rondreizende circusstad uit Vlaardingen vertrokken. Dankbaar voor al interesse en het bezoek dat zij hebben mogen ontvangen.