PROVA, Cirque de la Liberté

Door Kees Janssen

Gezien op 23 februari 2022 in Theater Rembrandt, Arnhem

Met de nieuwste voorstelling PROVA van Cirque de la Liberté hebben Goos Meeuwsen en Helena Bittencourt met dit absurdistische Gesamkunstwerk geschiedenis geschreven. Wie uitsluitend circus zou verwachten komt bedrogen uit; de voorstelling omvat veel meer dan dat. De spannende mix van film, spel, muziek en topcircus schiet alle kanten op en je hebt als toeschouwer alle aandacht nodig om alles wat aan je ogen voorbij komt te volgen.

Het componistenduo Miguel Boelens en Joao Bittencourt hebben met een knipoog naar Nino Rota muziek geschreven die ertoe doet. Met deze nieuwe muziek zijn ze trouw gebleven aan de muziek bij Fellini’s film Prova d’Orchestra, de film waardoor het duo Goos/Helena zich hebben laten inspireren met hun uitgekiende concept en regie.

De uitgebalanceerde cast van veelkunners bevat muzikanten, acteurs, moderne clowns en acrobaten met elk een grote persoonlijkheid en een hoog niveau. Ik zou de groep te kort doen om ook maar één naam te noemen.

Mocht je nog in de gelegenheid zijn om PROVA te gaan zien, grijpt direct je agenda en boek een kaartje op www.cirquedelaliberte.nl Te zien tot en met 27 februari 2022 in Arnhem.