12 februari 2022

Cirque de la Liberté

16 t/m 27 februari 2022 in de voormalige Rembrandt bioscoop in Arnhem: PROVA! Cirque de la Liberté, een mix tussen circus, theater en film.

OVER PROVA!
touchstones presenteert in 2022 haar allernieuwste circustheatershow PROVA! Cirque de la Liberté in de prachtige grote zaal van de voormalige bioscoop Het Rembrandt Theater in Arnhem.

PROVA! is geïnspireerd op Fellini’s film ‘Prova d’Orchestra’ (orkestrepetitie) en verbeeldt, met het repeterende orkest, op satirische en clowneske wijze de strubbelingen van de hedendaagse maatschappij. Van deze show wordt ook een speelfilm gemaakt, die gaat ‘reizen’ langs film-huizen/theaters.

Concept en regie zijn wederom in handen van Goos Meeuwsen en Helena Bittencourt. Miguel Boelen en Joao Bittencourt schrijven een nieuwe compositie geïnspireerd op de filmmuziek van Nino Rota. De cast, oftewel het orkest, wordt gevormd door 16 internationale professionele circusartiesten en musici.

GOOS MEEUWSEN
Goos Meeuwsen (Arnhem, 1982) wilde als jongetje al clown worden. Hij trad vanaf zijn negende op als jongleur en clown, o.a. jaarlijks in het Wereldsterren Kerstcircus in de Arnhemse Rijnhal. Na de middelbare school vertrok Goos naar de bekende École Nationale du Cirque in Montreal (Canada), waar hij in 2004 afstudeerde. De Arnhemmer ontwikkelde zich tot veelzijdig en internationaal gewaardeerde clown-character. Hij is één van de weinige professionele clowns in Nederland. Met zijn bijzondere mimiek en ingehouden spel weet Goos het publiek al jaren te ontroeren en te laten schaterlachen.

HELENA BITTENCOURT
Helena Bittencourt (Rio de Janeiro, 1979) is een multi-talent. Ze zingt, acteert, is (lucht-) acrobate, comediénne, clown-character, choreograaf en regisseur. Helena groeide op in Rio de Janeiro en studeerde daar theater en circus. Ze trad onder meer op in de show Ringling Brothers Barnum and Baileys (2000-2002).

De Braziliaanse schakelt moeiteloos over van ingehouden mimiek naar uitbundig acteren. Ze kan het publiek laten lachen en weet het ook te ontroeren.

ONZE ARTIESTEN / MUZIKANTEN
Antino Pansa
Anton Belyakov
Che-Sheng Wu
Constant Geerling
Ellen Preuss
Goos Meeuwsen
Helena Bittencourt
Joao Bittencourt
Juul Vrijdag
Mete Erker
Miguel Boelens
Renald Laurin
Sara Bax
Tania Bräcklein
Thomas Dolman
Tim Pokorny

Lees meer en bestel kaarten via de website. Over de voorbereidingen is een filmpje te zien op Youtube.

Teksten en afbeelding: Prova (website)