De piste van juni is er !

Juni-nummer van Circusmagazine De Piste biedt veel variatie

200

Het zojuist verschenen juni-nummer van De Piste is onderweg naar haar lezers. Ook  deze Piste biedt veel variatie. Met onder meer aandacht voor de creatieve eindexamenvoorstelling van de hbo-circusopleiding Codarts en de theatrale circusvoorstelling VerWarMe  van Cirque de la Liberté in Arnhem, hartverwarmend en hoopgevend tegelijk.

Bij onze Oosterburen bleek de Höhner Rockin’ Roncalli Show opnieuw een voltreffer te zijn. Na 19 jaar is Bernhard Pauls combinatie van circus èn muziek nog steeds een bijzonder podium voor een schare excellente artiesten. Hoe anders is het bij Cirque Plume dat met zijn productie La dernière Saison met zijn afscheidstournee bezig is. Volgend jaar valt definitief het doek voor Plume.

In een uitgebreid interview verhalen de eigenzinnige artiesten Bert & Fred over hun nog jonge, maar nu al interessante carrière, waarbij ondernemerschap en originaliteit dé trefwoorden zijn. De Belgische goochelhistorici Christ & Kobe Van Herwegen schreven onder de titel Het magische  verhaal van Suzy Wandas een boeiend portret over deze bijzondere magicienne. Verder nog recensies van het Moskauer Circus, Cirque Berserk en Zippos Circus.

En natuurlijk ontbreekt de historie niet. Ditmaal komt in woord en beeld het verdwenen Belgische Circus Piste-Malter voor het voetlicht. In de rubriek ‘Het circus van….’ vertelt Ton Brands over zijn passie. Tenslotte biedt de rubriek CircusNieuws nog enkele primeurs.

Nieuwsgierig? Neem contact op met Fred de Ligt (freddel@ziggo.nl) en neem een abonnement!