De zomereditie van Circusmagazine De Piste is dikker dan ooit! Nu met 40 pagina’s. Wat kunt u verwachten?
Circus met vakantie is, hoe kan het anders, een terugkerend item in dit zomerse nummer. Vakantie is net circus. Inpakken en wegwezen. U leest over circus op de campings en over vakanties met omwegen langs circustenten in onder meer Noorwegen, Zweden en Tsjechië.
In zijn zomercolumn Klassiek circus positief in het nieuws hamert Dick H. Vrieling op de noodzaak van professionele communicatie- en marketingspecialisten. Waar is de perschef?, vraagt hij zich af. Mike Leegwater onderstreept dat volmondig en wijst op de hologrammen van Roncalli die meer dan een miljard mensen hebben gezien.
Het 70 jarig jubileum van Club en Piste is nu al een succes, maar er staat u nog veel meer te wachten. Onder andere het boek Wim Vos, Grootmeester in de leeuwenkooi en het Circuswekend in Oss. In Clubreizen, symposia en Bal de Piste halen we herinneringen op aan onvergetelijke mijlpalen van de Club.
Er is meer geschiedenis. Laurens Thoen schreef een biografie over de legendarische Nederlandse circusdirecteur Jos Mullens. Deel 1 van zijn boeiende levensverhaal staat in deze extra dikke editie. Henk van den Berg vertelt het korte sprookje van Circus Sjoukje Dijkstra, terwijl Dick H. Vrieling u laat kennis maken met de nu nog weinig bekende Karoly’s, een Hongaarse ruiterfamilie met een belangrijke link naar circus Van Bever.
Nik Waldram heeft een oprecht interview met Jan Daems, artistiek coördinator van Codarts. Are Arnardo uit zijn zorgen over de huidige circussituatie in Noorwegen, maar blijft optimistisch. Ook in Noorwegen een ontmoeting met fotografe Ellen Valheim, die circus Arnardo vaak in haar zoeker heeft. In de rubriek Het circus van …. vertelt Arnold Balk over zijn specifieke passie.
In ‘Festival Circolo gaat indoor’ een vooruitblik op de artiesten en groepen die binnenkort hun kunsten in Tilburg komen laten zien.
Tenslotte schenkt De Piste aandacht aan de Nederlandse circusproducent Willem Smitt en de aimabele Finse Carl-Gustaf “Calle” Jernström, oud directeur van circus Finlandia.
De Piste bericht over de stand van zaken van het circus in binnen- en buitenland, over circusartiesten van toen en nu en over veel andere zaken. Circus is meer dan alleen de voorstelling in de magische ring van zand en zaagsel.
Nog geen abonnee? Neem contact op met Fred de Ligt (freddel@ziggo.nl) en vraag een proefnummer aan en maak zo kennis met Circusmagazine De Piste!