Binnenland
5 april 2024

Oscar Carré Trofee voor Kevin van Geet

De Oscar Carré Trofee gaat dit jaar naar Kevin van Geet, directeur van circus Harlekino. De prijs wordt op 13 april 2024 tijdens de middagvoorstelling van circus Harlekino in Liempde uitgereikt.

De Club van Circusvrienden Nederland reikt sinds 1981 de Oscar Carré Trofee uit. Deze, in de circusbranche zeer gewaardeerde, onderscheiding wordt toegekend aan de artiest(en) of directies /organisatoren die een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de circuskunst hebben geleverd.

Kevin van Geet is niet alleen de jongste circusdirecteur van Nederland, maar ook succesvol producent van zomer- en kerstcircussen waarmee hij in relatief korte tijd een uitstekende reputatie heeft opgebouwd. Kevin gelooft in de (aantrekkings) kracht van het klassieke circus, met dieren, en heeft zich tot een geweldige ambassadeur voor de gehele circusbranche ontwikkeld.

Het is de 26ste keer dat de Oscar Carré Trofee wordt uitgereikt. Dat gebeurt niet ieder jaar, de laatste was in 2022 aan de organisatie van Rotterdam Circusstad. Het zijn de lezers van circusmagazine De Piste die kandidaten voor deze trofee nomineren. Tot de eerdere winnaars van de trofee behoren onder andere Fredy Knie jr., Herman Renz en Henk van der Meijden.

Meer informatie op de website van de Club van Circusvrienden Nederland www.circusvrienden.nl