22 augustus 2017

Olifant Buba mag bij het circus blijven tot 2020

Tip en foto: Robert Jan Meijer

In juli heeft het Ministerie van Economische zaken een ontheffing verleend aan Circus Freiwald om tot 1 juli 2020 met olifant Buba rond te blijven reizen. Dit omdat er na het circusverbod totaal nooit is gedacht aan een opvang voor circusolifanten. Er is geen opvang! We verwachten in een later stadium een reactie van Freiwald.

Dit bericht stond te lezen in het Circusmagazine Piste van deze maand. Moeten veel mensen zeggen dat ze de Piste niet meer willen omdat alles op Circusweb staat, voorlopig is dit nieuws onder de pet gebleven tot de uitkomst van het glossy magazine.
Een ander interessant bericht is een tirade van Dick H. Vrieling richting kwaliteitskrant NRC, die vorige maand schreef over de plannen van Stichting Leeuw om circusolifanten op te vangen en te gaan sturen naar Thailand. Dick duikt hierbij even in de situatie in Thailand en de onmogelijkheid om daar extra olifanten naar toe te sturen, goed stuk! Beetje jammer dat het artikel ook integraal op Facebook is gezet… de nieuwste Piste kun je natuurlijk altijd in bezit krijgen… als je je lidmaatschap laat ingaan vanaf augustus. Dan krijg je dit nummer ook toegestuurd. Kijk op www.circusvrienden.nl hoe dat moet.