6 december 2017

Grote verontwaardiging Circuswereld over D66 Zwolle

ZWOLLE – Het blijft rommelen in de gemeenteraad van Zwolle. Opnieuw is er een partij die begint over het verbod van optredens van dieren in het circus. Nadat in februari van dit jaar een voorstel van SP, GroenLinks en De Groenen door een meerderheid (o.a.PvdA) was afgeserveerd in de raadszaal komt nu D66 met een nieuw voorstel om optredens met circusdieren in Zwolle te verbieden.  

Mw. K.T. (Claudia) van Bruggen

pr foto K.T. (Claudia) van Bruggen

Volgens de meeste fracties was het eerste voorstel in februari onzinnig. Bovendien is toen al kenbaar gemaakt dat niet de gemeente hierover beslist, maar dat het een landelijke aangelegenheid is. Bij D66 lijden ze blijkbaar aan ernstig geheugenverlies en dat valt in de circuswereld compleet verkeerd. O.a. Simon Visser, journalist van De Piste, klom in de pen en schreef een brief naar Claudia van Bruggen, raadslid van D66.

 

Chinese pandas naar Belgie

Chinese panda’s

Geachte mevrouw van Bruggen, waar is u mee bezig. U heeft totaal geen verstand van circus. Gemeenten kunnen geen circussen met dieren in Nederland verbieden. U moet zich druk maken over al die olifanten, die vermoord worden. Dieren in het circus van u mogen niet. Zelfs geen paarden. Dan moet u ook de concoursen hippiques etc. in Zwolle verbieden. Waarom doet u niets tegen de twee pandaberen in een Nederlandse dierentuin. De meest beschermde dieren. Graag een reactie.

P.S. Ik heb ook al Jan Drost gemaild over uw handelswijze. 
Jan Drost, de fotograaf, die iedereen in Zwolle kent en die een fervent circusfan is. Weet u wel, dat Jan Drost ieder jaar met zestig notabelen uit Zwolle naar het Wereldkerstcircus in Carré in Amsterdam gaat? Ook uw burgemeester is dan van de partij evenals Jan Franssen, oud-burgemeester van Zwolle en voorheen Commissaris der Koningin in Zuid-Holland. Zij genieten ook van de dierennummers in Carré. U moet zich schamen met uw voorstel om circussen met dieren niet meer in Zwolle toe te laten.

Hoogachtend, Simon Visser oud-journalist en redacteur van het Circusmagazine De Piste.

red: In maart 2018 zijn er weer verkiezingen. Grote kans dat D66 nu al aan het zoeken is naar een manier om de grootste partij te worden van Zwolle, en hoopt men door dit voorstel de VVD van de eerste plaats te wippen.