8 september 2015

Niet alle circussen gaan slecht

Niet alle circussen gaan slecht

Het is inmiddels al een tijdje een top onderwerp op het gebied van circusnieuws, de drama's rond het al jaren in moeilijkheden verkerend circus Herman Renz. Andere circussen worden nu constant geconfronteerd met vragen of het bij hun circus nu ook zo slecht en zo moeilijk gaat. Zoals onze redactie vanochtend vernam van Maurice Veldkamp. Nee, het gaat niet met ieder circus slecht en daar geeft circusweb ook het een en ander van weer, bijvoorbeeld de enorme rijen voor de kassa en ingang van Belly Wien. Mensen hebben tegenwoordig toch wel wat meer te besteden.
Ook Sijm heeft last van de negativiteit die er nu rond circussen hangt: en kwam vandaag met een volgende verklaring!

alex_sijm_met_nick_en_simonSinds een aantal weken is het CIRCUS negatief in de media: Niet meer van deze tijd, ouderwets en zeker niet rendabel. Het circus lijkt ten dode opgeschreven. De directie en het team van Circus Sijm herkennen zich niet in alle berichtgevingen. Wij houden van ons vak, er komt publiek en vele organisaties huren ons in. Wij hebben respect voor iedereen, wij vinden het heel erg als een collega het moeilijk heeft. Maar wij hopen dat de naam CIRCUS niet meer imago schade oploopt dan tot nu toe het geval is.

En dat hopen wij van Circusweb natuurlijk ook. In de loop der jaren hebben wij al aardig wat circussen zien verschijnen en verdwijnen. Circus is tegenwoordig echt een vak waar je niet meer van toeval kunt leven. Met een goed management en een goed marketingbeleid kun je echt prima overleven en groeien. Naast Sijm en Magic Circus het voorbeeld van Salto, die het elk jaar beter gaat doen.