6 april 2022

Menno van Dijke over Circusstad Festival

Circusweb geeft net als ieder jaar aandacht aan het bijzondere Circusstad Festival, een vijfdaags evenement in de meivakantie die ook veel fans van traditionele circussen naar Rotterdam lokt. Het eigentijdse circus heeft namelijk veel elementen die de traditionele circussen ook bieden, maar dan met net een icreatieve insteek. Bij het Circusstad Festival zijn ze bijzonder blij met de aanstelling van Menno van Dijke als artistiek directeur. Neem nu alleen al zijn initiatief tot een groots gala op 6 mei in het Nieuwe Luxor.

Van Dijke is heel enthousiast over wat het festival allemaal te bieden heeft. In het programmablad steekt hij dat niet onder stoelen of banken.

Reken maar op een groots circusfeest

‘Ik merk het aan alle kanten. Ons publiek kan niet meer wachten. Net als wij. Eindelijk mogen we ons weer vijf volle dagen laten verbazen en betoveren door circus van grote klasse.
Met Circusstad Festival  wil ik de grote verscheidenheid van het hedendaagse circus samenbrengen. Niet te missen daarbij is de bijzondere eerste editie van het Circusstad Gala. Trots ben ik ook op de vele mooie en spannende voorstellingen die nu naar Rotterdam komen.
Met Stefan Sing hebben we een spraakmakend jongleergezelschap in huis, Captain Frodo vliegt over uit Las Vegas voor zijn freakshow, uit Barcelona komt Compania de Circo Eia en uit Praag Cirk la Putyka. Het Franse Galapiat Cirque gaat voor innovatie met hun Rad des Doods.
Als volwassen kunstvorm heeft het eigentijdse circus de kracht om ons diep van binnen te raken. Denk aan Jesse Huygh die ondanks beperkingen zijn circusdroom blijft verwezenlijken, of ga kijken naar Jessica Hellmuth, een voorstelling die absoluut stof
tot nadenken oplevert.
Verwacht circus dat je ontroert, dat je verbijstert, verbaast en hartelijk laat lachen. Reken op een groots circusfeest.

Meer over het circusstad festival op onze website

 

Vind je dit een leuk bericht en kijk je regelmatig naar Circusweb? Om de website up to date te houden besteden we gemiddeld 3 uur per dag aan de website. Ook zijn er nogal wat kosten om de website in stand te houden. Ondersteun daarom de redactie met een donatie.

WORD DONATEUR