6 januari 2020

Laatste Wintercircus Sijm in 2020

Tijdens de laatste voorstelling van Wintercircus Sijm in Heerhugowaard maakte directeur Alex Sijm bekend dat hij na de 20 jarige jubileum editie in 2020 gaat stoppen als directeur van Wintercircus Sijm. Er ging een soort schok door de circustent heen en de zelfde avond stond het online in verschillende krantenberichten en vandaag stond het ook op de voorpagina van het Noord Hollands dagblad.

Natuurlijk stopt Alex Sijm niet met zijn succesvolle circus impresariaat, hij blijft verschillende producties op maat maken en het succesvolle circus in de zorg  gaat door net als het Gay Circus en Circusfestival aan Zee op camping Bakkum.

Het bericht op Facebook van Circus Sijm

Vandaag hebben wij ons Wintercircus 2019 afgesloten. Vanaf morgen gaan we aan de slag met ons jubileumjaar. Een jaar waarin wij vier verschillende producties presenteren.

In december 2020 vieren wij het 20 jarig jubileum van Wintercircus Sijm. Een mijlpaal waar ik enorm trots op ben. Maar met het komende jubileum gaan we ook iets afsluiten. Want op 31 december 2020 om 12.30 hoop ik de laatste voorstelling te spelen met mijn geliefde wintercircus. Het is een project waar ik 20 jaar met enorm veel liefde en passie aan heb gewerkt. Er komt nog altijd heel veel publiek – 19e editie zelfs een record- en iedereen is enthousiast, dus dat is het niet.

Maar in mei 2018 heb ik reeds het besluit genomen om 20 jaar wintercircus vol te maken. In de afgelopen tijd zijn er zorgvuldig stappen gezet om het bedrijf op deze grote verandering voor te bereiden.

Met Impresariaat Sijm gaan wij ons vanaf 2021 volledig richten op Circus in de Zorg. Tevens blijven wij producties maken in opdracht zoals het Circus van de Nacht en het Festival Circus aan Zee. Daarnaast ga ik in de toekomst een nieuw bedrijf starten wat gespecialiseerd is in motivatietrainingen en personal coaching. Hiervoor volg ik inmiddels al twee jaar een opleiding.

Mijn droom ‘20 jaar Wintercircus Sijm’ is straks uitgekomen en het is een groot cadeau dat ik nu zelf mag beslissen dat het tijd is voor nieuwe dromen. Ik blijf circus maken maar wil ook ruimte en tijd hebben om nieuwe dingen te creëren. En wat is er dan mooier om te stoppen op een hoogtepunt.

De kaartverkoop voor het 20e Wintercircus start reeds op 1 maart 2020 en natuurlijk hoop ik u allemaal te begroeten tussen 20 december en 31 december 2020.

Droom niet je hele leven, maar leef je droom.

Een ander doet het niet voor je!

Alex Sijm