Van 26 tot en met 30 december spelen D’irque en Fien een kerstvoorstelling op diverse tijden, zie hiervoor de website.  

Het wordt een voorstelling voor de hele familie.

 

d’irque en fien – Kerstvoorstelling: Sol Bémol

 
 
 

 
Sol Bémol verkozen tot beste circusvoorstelling van 2017!
Wauw! De prijswinnende familie-kerstvoorstelling Sol Bémol van Compagnie D’irque & Fien komt in de kerstvakantie naar de Verkadefabriek. Ga mee op een muzikale reis vol uitdagingen en verrassingen. Met piano’s die uit de lucht komen vallen, prachtig spel en heel veel liefde en geluk. Speciaal voor de hele familie.
Compagnie D’irque & Fien zijn: Dirk Van Boxelaere en Fien Van Herwegen. Hun voorstellingen zijn poëtisch en ontroerend. Sol Bémol is een circus, muziek en theatervoorstelling voor klein en groot, jong en minder jong, dromers en doeners. Een familievoorstelling zonder woorden, die je sprakeloos maakt.

VOORSTELLING VOOR DE HELE FAMILIE

Gelukmakers horen thuis in de Verkadefabriek. En dat zijn de vrolijke Dirk & Fien absoluut. Met hun unieke en frivole circustaal prikkelen ze de kinderlijke ziel. Ze leggen hart en ziel in deze wonderschone voorstelling waarmee ze zelfs de prijs voor beste circusvoorstelling wonnen. In de mooiste dagen van het jaar komen ze naar de Grote Zaal van de Verkadefabriek om jouw hart te verwarmen. Voor een geluksgevoel dat nog dagen na tintelt.
 
 
We zijn allemaal onderweg
met gevulde valiezen
het leven aan het beleven
Evenwicht is soms zoek
harmonie is niet makkelijk
Iedereen draagt bij in zijn eigen taal.
onze taal is die van het circus
 
ZE VERSMELTEN STRAATTHEATER & CIRCUSKUNST
Na jaren als straat- en circusartiest ruilt Dirk Van Boxelaere zijn vrije nomadenbestaan in voor festivaltournees over de hele wereld. Dan ontmoet hij de Antwerpse pianiste Fien. Haar aanstekelijke pianospel stimuleert Dirk om zijn technieken te verfijnen én om zijn mond te houden. Met als resultaat: prachtig circustheater vol levenslust dat inspeelt op de verbeelding. Dirk & Fien reisden met z’n tweetjes vele festivals en theaters af met hun Carroussel des Moutons, een versmelting van de directheid van straattheater met circuskunst. Zelf noemen ze het circus van hier en nu. In 2017 wordt hun theatervoorstelling Sol Bémol bekroond met de prijs voor beste circusvoorstelling van het jaar.

 
Na meer dan 5 jaar touren met Carroussel des moutons presenteren D’irque & Fien heel graag hun Sol bémol:
 
“Wij verrassen en ontroeren graag als beeldendragers en verwonderaars
 Ons leven is ons werk en vice versa.
Samen spelen maakt ons blij, als verse frambozen uit onze tuin.
Vol zin rijden we van plek naar plek,
gelukkig met een hartverwarmend applaus
tevreden bij een nieuw inlaadrecord.
Dankbaar dat dit we mogen spelen om te werken.”

RECENSIES & REACTIES
 

VRT (TV België): “Een absolute publiekstrekker is het belgische duo D’irque & Fien volop prijs, toppunt van acrobatie en muziek een act die wereldfurore zal maken zoals hun vorige act.”
 
L’humanité: “De laatste scène die op een bepaalde manier herinnert aan die van Chaplin’s Modern Times, is grandioos. In de 7e hemel!”
 
Le Journal: “D’irque & Fien heeft het publiek naar haar droomwereld gebracht en de ziel van het kind met het hart geraakt.”
 
Instagram: “In tijden zoals deze is kunst een medicijn. Dankbaar voor deze prestatie.”
 


Credits

Mise en scene : Dirk Van Boxelaere – Fien Van Herwegen – Leandre Ribera
Techniekers: Fill de Block en Nicolas Charpin
Lichtontwerp – lichttechniek: Bram Waelkens
Muzikale inspiratie : Alain Reubens
Kostuum: Julia Wenners Alarm – Carmen Van Nyvelseel
Foto: Kristof Ceulemans whiteout fotografie
Video: Jevon Lambrechts – Eva Leyten
 
 
 

 
 
 
 

2017

Een mooie traditie: rond Kerst met de hele familie naar de Verkadefabriek.

Compagnie Circoncentrique betovert je met circus, muziek en humor!

Natuurlijk, lang dineren met de familie en boswandelingen maken is leuk. Maar heel bijzonder? Nee… Wie deze kerstvakantie iets wil beleven, komt naar de Verkadefabriek. Dompel je onder in de magische wereld van het Franse circusduo Maxime en Allessandro tijdens familievoorstelling Respire (5+).

Een tollende ring, adembenemende rotaties, een gevoel van gewichtloosheid. En van gevaar! Ballen springen op en weerkaatsen in het rond, de acrobaat is zowel de maker als het slachtoffer van de balbewegingen, want op een zachte, ronde, perfecte bal kun je je nooit stilhouden…

Familievoorstelling waarin acrobatiek, humor,

dans en spel samensmelten met live pianomuziek

Tijdens Kerst pakt de Verkadefabriek uit
De donkere dagen van het jaar draaien om sfeer en samenzijn en in de kerstvakantie voegen we daar een vleug spektakel en verwondering aan toe. Met de bijzondere familievoorstelling Respire (5+) van Compagnie Circoncentrique waarin acrobatiek, humor, dans en spel samensmelten met live pianomuziek. Een tikkeltje geheimzinnig, maar dat maakt het extra spannend! Laat je verrassen en breng je geliefde en lieve familie mee.

Een tikkeltje geheimzinnig, maar dat maakt het extra spannend!

Maxime Pythoud en Allessandro Maida vormen Compagnie Circoncentrique
Maxime en Allessandro zijn twee acrobaten uit Frankrijk, afgestudeerd aan de gerenommeerde Brusselse circusschool ESAC. Zij geven circusacrobatie een poëtisch kleurtje met humor, dans en spel. Humoristisch, wild en technisch superieur. Maxime en Allesandro gaan net een stapje verder.
 
 
 2016
 
 

“s HERTOGENBOSCH – Rondom kerst en oud en nieuw pakt de Verkadefabriek uit. Natuurlijk, de donkere dagen van het jaar draaien om sfeer en samenzijn, maar in de kerstvakantie wordt daar een vleug spektakel en verwondering aan toegevoegd. In de eerste week van de kerstvakantie beleef je in de grote zaal de meeslepende familievoorstelling van Jakop Ahlbom en Circus Boost: Man met hoed (10+). Een illusionistische circustheater voorstelling voor de hele familie met op-het-puntje-van-je-stoel acrobatiek en lachwekkende goochelarij.

Festival Circolo biedt 2 vrijkaartjes aan voor deze voorstelling, zie onderaan dit bericht. Een surrealistisch decor, negen hoeden, maar geen kapstok. De acrobatische toeren vliegen je om de oren terwijl de verbazing toeslaat. Naar wie zit je nu te kijken? Je bent in een absurde mix van circustheater, goochelarij en spannende muziek beland en de mannen (of zijn het vrouwen?) nemen je mee in een steeds zotter wordend verhaal. Man met hoed is een verrukkelijke slapstick vol ongelooflijke trucs, sensationele sprongen en flink wat bevreemdende momenten. “Een geweldige voorstelling. Dit zou iedereen moeten zien!”, aldus bezoekster Tiny.

Kerst in de Verkadefabriek
Benieuwd wat er verder allemaal nog te doen is in de Verkadefabriek rondom kerst en oud en nieuw? Dat zie je hier

Voor wie Jakop Ahlbom (nog) niet kent
Jakop Ahlbom grossiert in de verbeelding, maakt dat je met open mond en groeiende verbazing kijkt naar een unieke mix van circus, theater, dans en beeldende kunst. We zagen het eerder bij o.a. Horror en Vielfalt. In Man met Hoed krijgt een man bezoek van verschillende kanten van zichzelf. Met allerhande fysieke en visuele trucs, in een doorgezaagde eenkamerwoning en met negen hoeden zonder kapstok, proberen ze de ‘ik’ te worden. Wie van hen is gezichtsbepalend? En wat als de vrouwelijke kant wint, wordt hij dan een zij? Fysieke en visuele hoogstandjes komen samen in een surrealistisch decor.

Circus Boost
Is het circus? Is het theater? Is het dans? Het is Boost.

Bij Circus Boost werken gedreven ontdekkingsreizigers aan vernieuwende, verrassende podiumkunst. Zij krijgen alle ruimte om zich los te maken van conventies en kunnen naar vrijheid mixen en mengen met de rijkdom aan talen, stijlen en vormen die zij beheersen. Als de hele ruimte open ligt, komen krachten vrij die makers opstuwen tot grote hoogte, voorbij de grenzen van het alledaagse. Zo ontstaat het nieuwe circus. Het uitgangspunt van Circus Boost is ‘Circus als kunstvorm’ met steeds een eigenzinnige mix van diverse theaterdisciplines, zoals mime, magie en slapstick.

Adres Boschdijkstraat 45, 5211 VD ‘s-Hertogenbosch
 
Festival Circolo adviseert al vele jaren bij de programmering van het kerstprogramma in de Verkadefabriek te ’s-Hertogenbosch. Wie nu vriend wordt van Circolo krijgt 2 vrijkaartjes gratis voor deze voorstelling. Kijk hier voor meer informatie.