Den Bosch krijgt opnieuw Mega Kerstcircus

2780

Een dagje mee-vergaderen bij de Club van Circusvrienden + een bezoek aan de Jaarlijkse Circusfamilie/vrienden en aanhang American Party levert altijd een hoop leuk circusnieuws op. De echte klapper is de onthulling van een kersvers nieuw Kerstcircus in Den Bosch, een initiatief van Tonny Hendriks.

Ja, inderdaad, de man de gloednieuwe circustent van Herman Renz net voor de neus van een Duitse circusondernemer wegkaapte. Dat was op de beruchte Herman Renz faillissementsveiling van februari 2016. De 31 meter ronde circustent inclusief tribunes zal na heel wat mooie evenementen verhuur weer te zien zijn in volle glorie in Den Bosch.

NapPas

Tegenover me zit Tonny Hendriks (31), de zoon van Eurocircus-directeur Peter Hendriks, dagelijks volop werkend in het succesvolle tentverhuurbedrijf van zijn vader. Vol enthousiasme vertelt hij Circusweb over zijn plannen voor zijn Mega Kerstcircus in Den Bosch. Hij was indertijd betrokken bij het Mega Kerstcircus in Den Bosch en mag ook van Mega Tent deze naam voortzetten. Dit levert al veel digitale winst op… via google kom je dan standaard uit op Mega kerstcircus van enkele jaren geleden, dus die onmisbare support is al overwonnen. Tonny Hendriks ziet er uit als iemand je je de hele wereld gunt, met zijn hartelijke blik en gezellige instelling. Hij verheugt zich om zijn kerstcircus te starten in de stad waar zijn grootvader geboren en getogen is. En hij voelt zich er thuis. Met zijn plannen is hij bij de gemeente Den Bosch met open armen ontvangen en men is enthousiast. Bovendien voelt hij zich vertrouwd tussen de Brabanders, de gezelligheid, de warmte van de mensen, hij voelt zich er welkom, omdat het zijn roots zijn.

We blikken terug op het begin. In januari 2016 koopt Tonny met hulp van een vriend de circustent op, met het idee deze te behouden voor Nederland en te gebruiken voor evenementen. Maar al vrij snel ontstaat  bij Tonny het plan om zelf een circusproductie te realiseren. Het circusbloed borrelt bij Tonny weer helemaal op. Het doet hem denken aan zijn eigen kindertijd in het circus, toen hij optrad met zijn paarden in het familiecircus in Polen. Na die periode start zijn vader het circus/evenementen verhuurbedrijf “Eurocircus” een business die nu, na vele jaren hard werken, vele malen succesvoller blijkt dan het reizend circus. In zijn jeugd werkte Tonny met een eigen paardenact en die passie voor dieren in de circuspiste heeft hij nog steeds. Hoewel het werk voor Eurocircus tegenwoordig enorm veel tijd in beslag neemt, gaat hij in zijn vrije tijd helemaal voor het waarmaken van zijn grote droom. Het realiseren van een succesvol kerstcircus.

In Den Bosch waren de laatste jaren al verscheidene kerstcircussen die, ieder om hun eigen redenen na een paar seizoenen stopten. Om te beginnen Mega Kerst Circus, en later het Duitse Renz International . Met Tonny Hendriks waait een nieuwe wind. Een gezellig flitsend circusprogamma maar met de kwaliteiten van een traditioneel  kerstcircus, waar families met elkaar een mooie Kerstbelevenis zullen vieren. Natuurlijk dieren, acrobaten en clowns en een fantastisch circusorkest dat wereldfaam heeft verworven met onder andere het spelen van de circus muziek bij het beroemde Deense circus Benneweis,  geen ingeblikte muziek van band of cd.In de volgende video hoort u een voorbeeld van de muziek, iets dat de mooie circussfeer compleet maakt.

Met Tonny Hendriks dient zich voor de zoveelste keer in de laatste tijd een nieuw jonge circusondernemer aan die de schouders wil zetten onder de nieuwe toekomst van circus in Nederland. En met het jaar 2018 in het vooruitzicht, wanneer officieel wordt gevierd dat het fenomeen circus 250 jaar bestaat, blijkt dat circus nog lang niet dood is, maar springlevend.

Van 23 t/m 31 dec. Mega Kerst Circus Den Bosch                                                                                                             Locatie; Pettelaarse Schans

Info. www.kerstcircusdenbosch.nl

 

 

 

Commentaar via Facebook
3304 totaal aantal bezoekers 3 bezoekers vandaag