Het kerstcircus Etten-Leur gaf vandaag in het Trivium Fletcher Hotel in Etten-leur een persconferentie waar het nieuwe programma en tentencomplex zijn onthuld. De altijd enthousiaste en bevlogen jonge circusdirecteur Kevin van Geet deed zelf met trots de presentatie en onthullingen. Marco Mariani, de clown van het komende Kerstcircus stelde zichzelf voor en transformeerde zich zelf tot clown, zo was er gelijk gelegenheid om een leuke foto te maken voor de aanwezige pers.

Onthulling:

De grootste onthulling op artistiek vlak is dat er vliegende trapeze komt bij de komende zesde editie. De Flying Souza uit Brazilië zullen met 5 personen de slotact presenteren, inclusief passages en salto mortale.

Flying Souza

Zestien artiesten en acht nationaliteiten:

Live showorkest! 6 personen o.l.v. Vincent van Lent

Mandy – Live zang

Franziska Folco – Geiten en honden

Marco Mariani – Clown & comedy

Stefani Gottani – Ringtrapeze en antipode

Nandor Varadi – Tempojongleur

Steeve Micheletty – Kamelen & paarden

Enrico Lauenburger – 1001 nacht…

Diana Boiachin – Areal pole

Franziska Folco – Edele paarden

De Flying Souza – Vliegende trapeze

Marco en Kevin

Dan de onthulling van het nieuwe tentencomplex:

Het nieuwe tentencomplex is ook een parade paardje, de tent wordt momenteel nog gemaakt door de bekende Italiaanse tentbouwer  Canobbio. De doorsnede van de 4-masten circustent is 32 meter en de hoogte 16 meter. Het aantal zitplaatsen bedraagt 850, de kleurstelling blijft geel blauw.

Er komt ook een nieuwe 2-masten foyertent van 25 bij 14 meter, in de zelfde kleuren. Het ijzerwerk, o.a. de koepel, de masten en de ankers komt van Anceschi eveneens ook uit Italië.

Het geheel kost tussen de 300 en 400 duizend euro aldus Kevin van Geet, een bedrag wat hij niet alleen kan ophoesten, hij heeft hiervoor een deal met de verhuurder van het tentencomplex gemaakt.

Voorstellingen zijn van 21 december t/m 5 januari  Brabantpark (Stijn Streuvelslaan), Etten-Leur

Franziska Folco
Nandor Varadi

Bekijk hier de aftermovie van de vijfde editie: