3 januari 2018

Herman Renz, de moeite waard

conny hendriksCircusweb heeft Conny Hendriks dit jaar een beetje moeten missen als recensent, dat had een reden, ze hielp mee in Den Bosch bij het circus van haar neef Tonnie Hendriks. Gelukkig maakte ze toch nog 1 keer tijd voor ons.
Tekst en foto Conny Hendriks

Na zelf heel druk in de weer te zijn geweest voor het Mega Kerstcircus Den Bosch had ik op 2 januari toch de tijd om naar de 26ste editie van Circus Herman Renz in Haarlem te gaan kijken. Lopend van de parking naar het tentencomplex kwam ik enthousiast publiek tegen die naar de eerste voorstelling was geweest. Opmerkingen als “geweldig” en “het was echt de moeite waard”, vond ik heel fijn om te horen want als oude circusrot vergeet je vaak dat je andere dingen ziet dan het publiek.

Het tentencomplex van Circus Renaissance en Eurocircus samen stond prachtig opgebouwd in het Reinalda Park in Haarlem. Apart is dat men er dit jaar voor gekozen heeft om het publiek door de staltent naar de gezellige foyertent te leiden, een goed idee want het publiek kan meteen zien hoe mooi verzorgd de paarden erbij staan. De foyertent was echt feestelijk en warm aangekleed, de mooie verkoopstalletjes in nostalgische stijl van Circus Renaissance gaven alles een warme atmosfeer. Kerstversiering alom, ook in de grote mooie circustent alles prachtig versierd. De voorstelling van 16.30 uur was heel goed bezet.

foto’s Jack Apon

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”45″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”600″ gallery_height=”400″ cycle_effect=”blindX” cycle_interval=”4″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[of klik hier]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

De artiesten
Francesco Nock balance en het strakke draad,
Alex slapstick brandweerman,
Martis Brothers handstand,
duo Artstream trampoline show en Russische schommel,
Justin Ronday illusies,
Alberto Althoff dressuur met Arabische hengsten,
Melany Chy handstandact,
Duo Passione luchtnummer,
Anton Monastyrsky hula hoop,
Carlitos Ugalde Canonman.
Als vanouds word de clownerie verzorgd door Milko met ondersteuning van Mischa. Spreekstalmeester back on place Robert Ronday. Choreografie lag weer in de artistieke handen van Katharyna Althoff. Het was een voorstelling van heel hoog niveau.

Tips
Toch een kleine aanmerking, de artiesten verdienen iets meer in het licht te staan, soms vallen de acts weg uit de aandacht omdat het net iets te donker of niet in de spots staat waar het wel zou moeten.
Een geweldig zes man sterk circusorkest staat op de juiste geluidssterkte maar als de artiest cd of bandmuziek heeft en de muziek eigentijds is dan blaast men het publiek zowat de tent uit. Ik zag mensen met hun handen aan de oren in de loge zitten. Ik zou zeggen, geluidsman gebruik je gave, stel het op elkaar beter af, hard is niet altijd mooi, je bent in het circus niet op een popconcert.

Al met al toch een hele mooie voorstelling die zeker de moeite waard is om te zien. Omdat Carlitos Ugalde elders verplichtingen heeft, word deze act vervangen door superjongleur Rafael de Carlos. Ik wens iedereen een heel geweldig circusjaar Tot de volgende keer Conny Hendriks

Voor Herman Renz en andere circussen, bestel je tickets via Ticketveiling.