10 december 2019

Groot Winterkerstcircus Groningen

Lachen, genieten en huiveren voor alle leeftijden

Hooggeëerd publiek! Dames en heren! Jongens en meisjes! Een welgemeend hartelijk welkom in het Groot Winter Kerstcircus Groningen. Voor de vierde keer op rij brengt de originele circusfamilie Renz een circusbelevenis-van-jewelste voor alle leeftijden. Van vrijdag 20 december tot en met zondag 5 januari staat het Groot Winter Kerstcircus op het splinternieuwe evenemententerrein Roodehaan te Groningen.  Mensen, Dieren en Sensaties, een ongekende circusbelevenis die je moet delen.

Vol trots presenteren we onder meer clownerie en adembenemende trucs op het slappe koord van de grootste circussensatie in jaren: vader en zoon Oleg en Alexey Glavatskiy uit Oekraïne! Zij veroverden de harten van miljoenen televisiekijkers in Oost-Europa met hun ontwapende televisieoptredens. Eindelijk en voor de allereerste keer te zien in Nederland. Exclusief in Groningen! Beleef het mee!

Het maakt het Groot Winter Kerstcircus spectaculairder en unieker dan ooit. Echt circus, dus met dieren die liefdevol worden verzorgd, zoals onder meer de prachtige Friese Paarden in de piste laten zien. En natuurlijk de lievelingen van de kinderen (en dat zijn we toch allemaal!): onze blije en stralende circushonden. Adembenemende schoonheid, opwindende luchtacrobatiek, hilarische clowns en heerlijke  sensaties wisselen elkaar in rap tempo af. Een circus waar nog echt LIVE GEZONGEN wordt, dus zing allemaal gezellig mee!

Het sprookjesachtig chapiteau (de gastvrije, magistrale circustent) heet u welkom op Evenemententerrein Roodehaan. Huiveren, lachen en genieten dankzij een keur aan topartiesten en – nogmaals – niet te vergeten de liefste, grappigste en mooiste dieren uit circusland. Een greep:

  • jongleur en diabolotovenaar, niemand minder dan Ezra Veldman (ster uit Holland Got Talent)
  • Madeleine Renz -ringtrapeze en hogeschooldressuur;
  • paarden, honden en nog veel meer dieren;
  • live zang!
  • doldwaze clownerie uit de Oekraïne, voor het eerst in ons land te zien;
  • bekroonde acrobatiek;
  • betoverend CYR-wheel.

Wereldcircus bij u om de hoek dus: Mis Het Niet!

Paarden mogen bij Kerstcircus Groningen niet ontbreken

Tip: Informeer naar onze speciale groepsarrangementen of maak van een circusbezoek uw eigen netwerkevent!

‘Het hooggeëerd publiek heeft behoefte om mooie dingen te beleven en dat geven wij de mensen met ons hart,’ aldus Sarina Renz, artieste en allesdoener bij het circus. ‘Het zit in de genen.’ Haar boodschap: kom genieten van echt circus dat niet voor niets behoort tot ons immaterieel cultureel erfgoed. ‘Nergens anders vind je levende cultuur in zo’n warme en rijke traditie. Dat moet iedereen zelf beleven.’

Meer informatie over het Winter kerstcircus Groningen vind je hier

CYR-wheel

Meer Kerstcircus en Wintercircus vind je hier