14 september 2019

Amsterdam Circusstad

In Amsterdam staan dit weekend drie circussen tegelijkertijd. Het Magic Circus van Maurice Veldkamp staat op het KNSM-Eiland op het Levantplein. Renz Berlin van Bernhard Renz staat op het Waterlandplein. Het Circus Alexander van Alex Sijm staat naast het voormalig Slotervaart ziekenhuis en geeft besloten voorstellingen voor een zorginstelling.

Overigens is het dit jaar al de achtste locatie in Amsterdam voor circus Alexander die met 24 voorstellingen maar liefst 5.000 ouderen en zorgbehoevenden een fijne dag bezorgt in het circus in Amsterdam. Het Magic circus speelt ook jaarlijks op meerdere locaties in Amsterdam, echter de locatie Amstelveld slaan zij dit jaar over, de gemeente Amsterdam (Stadsdeel centrum) vraagt daar aan het Magic Circus €1002,50 per dag. Renz Berlin, is voor de eerste keer in de hoofdstad en verlengt al gelijk bij het eerste bezoek en blijft t/m 22 september.

Komende Kerstvakantie zijn zowel het Wereldkerstcircus in Carré en Circus Zanzara in de Westergasfabriek nog te zien in de hoofdstad.

Afgelopen zomer was er in Carré ook al een alternatief/modern circusprogramma te zien, dus al met al telt ook Amsterdam zeker nog mee als circusstad. Alleen Cirque du Soleil verhuist van Amsterdam naar den Haag.