Het heeft er even om gespannen, maar Haarlem kan zich opnieuw verheugen op een spraakmakend kerstcircus. Een van de verrassingen is dat het zelfs weer in het Reinaldapark zal plaatsvinden. Dit stuk park is voor de gelegenheid prima gedraineerd, om narigheid zoals vorig jaar achteraf te voorkomen.

Foto’s van zowel Milko als Robert Ronday zijn zeldzaam, deze vonden we op internet. De tijgers zijn verleden tijd, samenwerking met Milko en Robert zijn toekomst.

De grootste verrassing is dat dit circus het Herman Renz circus van weleer gaat vertegenwoordigen, met zowel spreekstalmeester en bekende circusdirecteur Robert Ronday als clown Milko, mededirecteur van Circus Herman Renz. Circusdirecteur Alberto Althoff is ook van de partij, en last but not least, René Duursma, een van de bekendste kermisexploitanten en groot fan van Circus Herman Renz, zal net als vorig jaar garant staan voor de realisatie. 

Circus Herman Renz, het blijft een mooie herinnering voor velen die zich ooit verstaarden aan de glitter en glamour, de luxe, de uitstraling, de kwaliteitsshows van een Nederlands topcircus, dat ondanks dit alles het niet kon redden in onze hedendaagse maatschappij. Afgelopen kerstperiode poogde circusdirecteur Milko nog een comeback dankzij de succesvolle kermis zakenman René Duursma, maar na de kerstvoorstellingen in Haarlem bleef het angstvallig stil. En terecht, de kerstshow in Haarlem was gewoon niet helemaal compleet.

Hier nog een foto uit het verleden, spreekstalmeester Robert Ronday poseert met Milko Steyvers. In Haarlem zijn ze weer samen te zien in het Kerstcircus, na een lange tijd.

En dan nu de verrassing, een combinatie van vier fantastische circusmensen, die gezamenlijk de schouders zetten onder een prachtige nieuwe combinatie. Inderdaad clown Milko, zeer recent weer de handen ineengeslagen met Robert Ronday, tezamen met René Duursma, die vorig jaar een reddende factor werd van Herman Renz, en als laatste, maar niet de minste, Alberto Althoff, die indertijd naast Circus Herman Renz een even zo mooie circusproductie leverde, maar dan met een totaal andere insteek. Deze Fantastic Four… zijn nu de superhelden van het nieuwe Haarlems Kerstcircus.

De prachtige circustent die vorig jaar nog werd gebruikt bij de voorstellingen van de Ashton Brothers.

Een gouden combinatie, want Alberto Althoff, met zijn prachtige nieuwe circustent die vorig jaar nog dienst deed als de hoofdtent van de Ashton Brothers in Zeist, is ook de creatieve stuurman en ervaren circusdirecteur voor wat betreft het maken van kwalitatief schitterende circusshows. Clown Milko is als BN-er en meest bekende circusclown ook een absolute publiekstrekker. Robert Ronday, circusman ten top, bekend van zowel Circus Herman Renz als van jurylid in televisieproducties zoals Hollands Got Talent, vooral gespecialiseerd in het beoordelen van circusacts, wie kent hem niet.

Op de fb pagina van Robert Ronday al in de herfst van 2015 een bijzondere foto waar toen nog niemand wat achter zocht.
Justin Ronday

Vorig jaar werd het kerstseizoen geëindigd met een catastrofe, het Reinaldapark was slecht gedraineerd en de buurbewoners zaten nog maandenlang opgescheept met de herinneringen aan het zware vrachtverkeer dat behoorde bij het circus. Inmiddels is de kwestie goed opgelost met de gemeente. Opnieuw is het Reinaldapark de plek waar dit schitterende Herman Renz Kerstcircus zal gaan plaatsvinden. De beoogde plek is inmiddels fantastisch gedraineerd, zodat in de toekomst ook niets meer te zien zal zijn van de plaats waar het Haarlems Kerstcircus zal verschijnen. Programma informatie zal weldra volgen. We kunnen alvast verklappen dat Justin Ronday, de inmiddels bekende illusionist, geboren in Haarlem, zich zal laten zien met verbazingwekkende act. 
Wie zich nu afvraagt wie het Kerstcircus in Sittard zal overnemen… daarvoor zal de familie Freiwald garant staan, die van 22 tot en met 31 december te zien zal zijn.