Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Circolo 19 t/m 24 oktober 2020

16 oktober 2020 - 25 oktober 2020

Update 14-10-2020 Helaas is The Alternative ook afgelast.

Van 19 tot en met 24 oktober vindt Festival Circolo: The Alternative plaats. Niet in het Leijpark maar in Poppodium 013 en de Koepelhal en met een focus op een nieuwe generatie circusmakers. Circusartiesten waarvan de meesten in Nederland gevestigd zijn of nog worden opgeleid aan de circus- of dansacademies. Veelal premières of voorstellingen in ontwikkeling.

Circolo is erg blij dat de wereldpremière van Surface door Familiar Faces toch door kan gaan. Dat lukt omdat Poppodium 013, in het bezit van een ontheffing voor de zaalcapaciteit, direct medewering verleende om de voorstelling daar onderdak te bieden. Hierdoor kunnen zo’n 200 bezoekers de voorstellingen bijwonen.  Surface is te zien op 19, 20 en 21 oktober om 20.30 uur.

De Koepelhal vormt voor vijf dagen de circustent voor vele korte voorstellingen van nieuwe circusmakers. Marta & Kim brengen hun première van Fase; een acrobatische voorstelling die zich door het publiek beweegt. Piet van Dijcke & Peter van der Heijden spelen in de première van On/Off met straps en het aan krijgen van een peertje. 4 nieuwe circusmakers die dit jaar afstudeerden aan de Circusopleiding ACaPA kregen van de Keep an Eye Foundation een beurs om hun eerste professionele productie te ontwikkelen. Ook zij staan op het programma.

In het totaal presenteert Festival Circolo: The Alternative 11 voorstellingen waarvan vier (wereld) premières. Kaarten zijn vanaf vrijdag 9 oktober te koop via de website van Festival Circolo. Tickets kosten van € 5,- tot € 20,-. Voor meer informatie over het programma www.festivalcircolo.nl.

Festival Circolo probeert later dit jaar nog een aantal van de oorspronkelijk geprogrammeerde internationale producties naar Tilburg te halen voor Festival Circolo The Alternative 2.

De website van Circolo vind je hier 

Het programma vind je hier

Hier staat Circolo voor:

Festival Circolo heeft een duidelijke visie en werkt vanuit deze vier kernwaarden:

Toonaangevend

Festival Circolo heeft een kwalitatief hoogstaand (inter)nationaal programma met een hoge mate van exclusiviteit voor Nederland. Het festival behoort tot de top van de circusfestivals in Europa. Voor de zakelijke en professionele markt vormt Circolo een inspirerend platform voor professionele ontmoetingen, netwerken en seminars.

Uitdagend

Het festival biedt een verrassend, uitdagend en veelzijdig programma vol authentieke zeggingskracht en artistieke vernieuwing. Internationale circusvoorstellingen die iets wezenlijks, persoonlijks en nieuws toevoegen aan het circusidioom. Experiment met oog voor vorm, beeld, schoonheid en tegelijkertijd geschikt voor een breed publiek.

Talentrijk

Circolo is de presentatieplek voor jonge makers, artiesten, programmeurs, beleidsmakers en organisatoren in het nationale en internationale circus. Showcaseplek en educatief platform in één.

Sfeervol

Het festival speelt zich af in een gastvrije sfeer. Toegankelijk voor iedereen, van jong tot oud, van kinderen tot ervaren cultuurliefhebbers.

Gegevens

Begin:
16 oktober 2020
Einde:
25 oktober 2020
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://www.festivalcircolo.nl/

Organisator

Stichting Briantelli | Festival Circolo
Telefoon:
013 5432 220
E-mail:
info@festivalcircolo.nl
Site:
https://www.festivalcircolo.nl/

Locatie

Poppodium 013
Veemarktstraat 44
Tilburg, 5038 CV
+ Google Maps
Telefoon:
tel:013-4609500
Site:
https://www.013.nl/