Alexander Vantournhout

Red Haired Man (12+)
Circusweb besteedde al een paar keer aandacht aan het Festival Circolo, dat volgende week van start gaat. Een festival die je eigenlijk niet moet missen. Voor circusfans, circusmakers, een bron van inspiratie, gepresenteert door veelal jonge talenten van circusacademies. Het zijn vooral nieuwe kmoderne producties die hier hun premiere beleven. 

Alexander Vantournhout is voor velen geen onbekende circuskunstenaar meer. In deze voorstelling, waarin overigens geen roodharige mannen te zien zijn laat hij zich inspireren door de koning van het absurdisme, de Russische schrijver en dichter Daniil Charms. Resultaat: een volstrekt dwaze en fascinerende voorstelling die je beduvelt waar je bij staat. Tijdens de 90-minuten-durende (!) show versmelten acrobatiek, poppentheater, buikspreken en magie. De vier vouwen hun lichamen in onmogelijke vormen, vermengen dans en circus tot een nieuwe, verbluffende lichaamstaal. Schateren en verwonderen om een wereld waarin niets meer normaal lijkt.
Het Vlaams Circuscentrum heeft een interview met Alexander gemaakt. Sowieso is het eens leuk om te struinen op de website van dit Circuscentrum. De Nederlandse premiere is dus in Tilburg, maar de show is in meerdere landen te zien. Mis het niet. https://www.alexandervantournhout.be/tourdates/