Stichting Amusements-, Circus- en Carnavalsmuseum “Tonny Leerink” Deventer

In 2002 ontstond bij Herman Riphagen het idee om te starten met een museum, in 2017 besprak hij het met zijn mentor, kameraad en vriend Tonny Leerink, die was blij verrast dat Herman een museum wilde opzetten in de vorm van een Stichting.

Het Museum komt in Deventer en wordt een museum van Amusement, Carnaval en Circus. Het museum zal de naam dragen van Toni Leerink, die wij vooral kennen van de vroegere circusprogramma’s van Ponypark Slagharen. Hij was 50 jaar lang hét gezicht van Ponypark Slagharen. Hij stond op de bühne met -inmiddels- gouwe ouwe namen als Rita Corita, Gert en Hermien, Conny Vink en stond naast komieken als André van Duin en De Mounties. Tonny Leerink zat ook bij Ronnie Tober in het gezelschap in de Rita Corita Shows. Tonny Leerink kwam op TV bij de Willy Alberti-shows. In Deventer is hij ook nog eens bekend van de Carnaval, Leerink is zelfs tot aan zijn overlijden ieder jaar Stadsgrootvorst tijdens de carnaval in Deventer.

Tony Leerink

Om kort te gaan: 11 september 2019 werd e.e.a. definitief, bestuur, commissies etc. zijn er. Een droom komt tot werkelijkheid, de streefdatum om het museum te openen is Koningsdag 2020. Er wordt contact gezocht met het voormalig kermis en circusmuseum uit Steenwijk om te kijken of er wellicht een deel van de collectie kan worden doorgeplaatst.

In de krant “ Deventer Post “stond al een artikel met alle plannen van Herman Riphagen.

Het kranten artikel uit de Deventer Post leest u hier

Er staat nog veel te doen, maar werken aan de totstandkoming van een museum als dit geeft energie, voor meer informatie mag u Herman Riphagen  natuurlijk altijd bellen. Telefoon 06-54766383 of b.g.g.: 0570-657505.

Herman Riphagen, werkt zelf als Goochelaar Armando
Ticketmaster