U.S.A. – Het Barnum Museum in het centrum van Bridgeport, Connecticut, is het laatste overgebleven gebouw dat wordt toegeschreven aan de Amerikaanse visionaire ondernemer en entertainer Phineas Taylor Barnum (1810-1891).

Barnum deed niets liever dan zich aansluiten bij entertainment en onderwijs, en hij beschouwde het Barnum Institute of Science and History (zoals het oorspronkelijk bekend was) als een blijvende erfenis, een viering van Amerikaanse culturele en wetenschappelijke prestaties.

Barnum was toegewijd aan het museumproject en gaf zijn eigen land, fondsen, collecties en expertise om het succes te garanderen; maar hij leefde niet om het voltooid te zien, en keurde de plannen voor de bouw van het gebouw slechts drie weken voor zijn dood op 7 april 1891 goed. Het kostte ongeveer $ 85.000 om te bouwen, het gebouw werd op 18 februari 1893 geopend en maakt ooit deel uit van het centrum van Bridgeport sinds.

Het Barnum Museum is de leidende autoriteit op P.T. Barnum’s leven en werk, en bevat meer dan 60.000 artefacten met betrekking tot Barnum, Bridgeport en het 19e-eeuwse Amerika. We staan ​​vermeld in het nationaal register van historische plaatsen. Onder leiding van uitvoerend directeur Kathleen Maher – een museumveteraan en een branche-expert op het gebied van kunstadministratie, historisch behoud en cultureel erfgoed – blijft het museum toegewijd aan Barnum’s eigen missie: nieuwsgierigheid, creativiteit en vertrouwen vergroten door middel van leerzaam amusement.

Auteurs, journalisten, filmmakers, onderzoekers, musea en attracties kijken naar het museum vanwege zijn expertise en enthousiasme over alles wat Barnum te bieden heeft, en het museum is regelmatig te zien in winkels zoals de New York Times, de Washington Post, het History Channel, BBC, NPR , Atlas Obscura, TED en meer. Het museum werkt gretig samen met andere culturele instellingen om P.T. Het leven en de nalatenschap van Barnum voor een breder publiek.

Het museum staat als een grote Amerikaanse nationale schat en een uniek fysiek bewijs van P.T. Het leven van Barnum. In samenwerking met zijn gemeenschap, fans, donateurs en de creatieve tovenaars van transformationeel bureau BRC Imagination Arts, blikt het Barnum Museum vooruit op een herziene toekomst als een echt 21e-eeuws museum en een passend eerbetoon aan de oprichter.

P.T. Barnum was een energieke, optimistische ondernemer die de wereld van entertainment voor altijd heeft veranderd. Het laatste museum van Barnum is een permanent ‘open huis’ waar een wereld van bezoekers Barnum kan leren kennen, zich kan laten inspireren door zijn verhaal en het geluk kan voelen waar hij zo hard voor heeft gewerkt.

Ga hier naar de website van het Barnum Museum

Bekijk hier een introductie film over Barnum;

Ticketmaster Sint 2020 Sint 2020