13 december 2015

Elleboog-Amsterdam

Jeugdcircus Elleboog Amsterdam

Een van de grootste circusorganisaties van Nederland en wellicht wel de bekendste is Jeugdcircus Elleboog. Het circus is opgericht in 1949 dus bestaat al 65 jaar dit jaar. Hoewel al behoorlijk op leeftijd toch een zeer modern circus. Ieder jaar zijn er rond de 11.000 mensen die activiteiten deelnemen. Meer dan 25.000 toeschouwers komen naar de voorstellingen van Elleboog. Sinds 2015 heeft de gemeenteraad besloten om de subsidie aan Elleboog compleet af te bouwen, dat zou betekenen dat het jeugdcircus gevaar loopt en in 2018 helemaal verdwijnt. Het wordt de komende jaren dus spannend voor dit circus dat heel veel betekend heeft voor de Amsterdamse jeugd na de oorlog. 

Elleboog is zo onderhand een onmisbaar onderdeel van de Amsterdamse samenleving. In de Amsterdamse wijken wordt samengewerkt met scholen, welzijnsinstellingen, ouders.Op meer dan 20 locaties in Amsterdam verzorgt Elleboog projecten in o.a. Bos en Lommer, Noord, Oost, De Baarsjes, Geuzenveld, Osdorp en de Transvaalbuurt.

Het circus beschikt over 2 vaste locaties, het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuid-Oost en op de Laan van Spartaan. Deze laatste locatie is speciaal voor Circus Elleboog gebouwd, met een grote zaal voor circuscursussen, voor trainingen en workshops. De zaal kan supersnel worden omgebouwd tot theaterzaal.  Maar het gebouw herbergt meer fraais, zoals een tweede oefenruimte, het kostuumatelier, de foyer, verscheidene kantoren en de werkplaats waar al het circusmateriaal goed onderhouden wordt.

Directeur Angelina van Groezen
Elleboog heeft 35 medewerkers. Naast de circustrainers werken er stafmedewerkers, technische en facilitair medewerkers. Het secretariaat, de boekhouding, de facilitaire dienst en het eigen kostuumatelier zijn gevestigd op de hoofdlocatie in Amsterdam-West. De dagelijks leiding is in handen van directeur Angelina van Groezen en de artistieke leiding in handen van Raphael Beaumont. Bij veel verschillende activiteiten werken vrijwilligers en stagiaires mee.

Contact: 020 6235326

info@elleboog.nl

Website Circus Elleboog

facebook Elleboog