Circus Got Talent, een leuk initiatief van het Friese jeugdcircus Saranti, zorgt nu al voor hele positieve berichtgeving in de plaatselijke en regionale pers. Ook in de zoekmachines springt deze talentenjacht er opvallend uit. Een voorbeeld is het Tilburgs jeugdcircus Pinilotta. Goed voor de naamsbekendheid.

Dit jeugdcircus is met twee acts genomineerd voor de grootste circus talentenjacht aller tijden: Circus Got Talent. Op zaterdag 16 september nemen de jonge deelnemers het op tegen twaalf andere genomineerde acts voor een plek op het podium. Dat doen ze in Stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden voor een vijfkoppige vakjury. Circus Pinilotta neemt deel aan de competitie met twee acts:

Nikita Töning.jpeg wordt weergegeven

o   Verticaal koord: Opportunity

Nikita Töning (14 jaar) combineert kracht, lenigheid en sierlijkheid in haar luchtwerk aan een touw. Een absoluut talent.

o   Chari Vari

In de Chari Vari act laten negen talenten, in de leeftijd van 9 tot 14 jaar, tegelijkertijd een mix van verschillende circus disciplines zien:

–       Jongleren

–       Balanceren op een bal

–       Fietsen op een eenwieler

–       Caoutchouc (slangenmens), en

–       Hand op hand acrobatiek.

Competitie voor jonge circustalenten

Circus Got Talent is een competitie voor jonge circus- en acrobatiektalenten in heel Nederland van acht tot achttien jaar. Jonge artiesten hadden tot 2 juni om een filmpje in te sturen van hun act. De jury bestaat uit Pammy Boltini (weduwe van de beroemde circusdirecteur Toni Boltini), Tjalling van der Berg (coach van de Internationale Turn Academie), Arlette Hanson (directrice van Wintercircus Hanson) en Kitty Hagen (directrice bij Circus Fantasia). Het vijfde jurylid is nog een verrassing. Zij beoordelen de acts op verschillende onderdelen, zoals presentatie, originaliteit en moeilijkheidsgraad.

Circus Pinilotta

Groep 2.jpeg wordt weergegevenDrijvende krachten achter Circus Pinilotta zijn professionele circusartiesten Andre Vylehzhanin en Iola Töning. Zij hebben jarenlange internationale circuservaring. Zo heeft Andre vele jaren met het Russisch staatcircus gereisd. Hij deed ervaring op als fakir, clown, paarden cascadeur (Russische kozakken) en met roofdieren en katachtigen. Iola was trapeze artieste, clown en assistent bij verschillende acts. Ook zijn ze beiden ervaren circusdocenten.

Iola: “Een circusgezegde is: Eenmaal een paar schoenen versleten in de circuspiste, dan wil je nooit meer iets anders. Dat geldt voor ons ook. Het circus zit in ons hart, dat gaat nooit meer weg. Voor ons is er niks mooiers dan die liefde en passie doorgeven aan iedereen, maar vooral aan de jeugd.”

Wil je de talentenjacht helemaal volgen, dan kun je nu tickets kopen. Op + op, dus niet te lang wachten.