Dumbo gaat 27 maart in première

Circus olifantje keert terug in de bioscoop

195

Wie kent het niet het verhaal van Dumbo het circusolifantje dat kan vliegen, Disney brengt een nieuwe live-action film uit met dit lieve schattige, beetje klungelige olifantje dat blijkt te kunnen vliegen. Een film die zich grotendeels in en rondom het circus afspeelt wie wil dat nou niet zien.

Het is de opvolger van de Amerikaanse tekenfilm van Walt Disney Productions, die uitkwam op 23 oktober 1941. Het verhaal van de tekenfilmfilm is gebaseerd op Dumbo, the Flying Elephant, een kinderboek uit 1939 van Helen Aberson en Harold Perl.

De getekende beelden van toen maken plaats voor een Disney Live action film. Dumbo keert terug en zweeft naar nieuwe hoogten in dit spectaculaire en meeslepende live-action avontuur van Tim Burton! De geliefde klassieker over een vliegende olifant waarin verschillen worden gevierd, familie wordt gekoesterd en dromen vleugels krijgen.

Holt Farrier (Colin Farrell) is een voormalige circusster, die net terugkeert uit de oorlog. circuseigenaar Max Medici (Danny DeVito) roept Holt op om te zorgen voor een pasgeboren olifant wiens oversized oren hem tot een lachertje maken in een nogal lastig circus. Maar wanneer Holt’s kinderen (Nico Parker en Finley Hobbins) ontdekken dat Dumbo kan vliegen, worden ze overtuigd door ondernemer V.A. Vandevere (Michael Keaton) en een lucht acrobaat genaamd Colette Marchant (Eva Green) om van deze bijzondere olifant een ster te maken.

Regie Tim Burton en in de hoofdrollen Eva Green, Collin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito en Alan Arkin

Dumbo de film