Conny is geboren en getogen in het circus en gepassioneerd over het circusleven. Regelmatig schrijft Conny daarover, de redactie van Circusweb vind het leuk om deze verhaaltjes, herinneringen en visies met onze lezers te delen. De Column van Conny is terug !

Kerstmaand in Lissabon

In de jaren 80 hadden mijn betere helft en ik een contract voor de kerstmaand in Lissabon in het befaamde Coliseu . De artiesten woonden voor de duur van december in een pension aan de overkant van dit historische circusgebouw of stonden met hun woonwagens of caravans op een camping 15 km. buiten de stad. Omdat wij met onze boerderijdieren-act gebruik van de circusstal maakten, mochten wij ons transport op de parking achter het gebouw zetten. We voelden ons uitverkoren, werken in zo een legendarisch circus en tijdelijk midden in deze prachtige stad te mogen vertoeven. Onze dieren hadden een ruime stal in het gebouw. Langzaam aan kwamen onze nieuwe collega’s binnendruppelen voor de repetities van de nieuwe show, altijd een leuke gezellige dag omdat je oude vrienden terug ziet en nieuwe vrienden maakt. Je zit meestal met de andere artiesten in de logestoelen rond de circuspiste te wachten op je beurt om met de orkestleider de muziek van je act door te nemen zowel met de regisseur en pistechef zodat alles soepel verloopt in de voorstelling. Het was een mooie show met een grote verscheidenheid aan internationale circusartiesten. Buiten onze boerderijdieren was er één andere dieren-act, dat werd duidelijk toen  een Spaans echtpaar de piste betrad met aan de hand twee immens grote chimpansees van een afmeting en omvang om respect voor de hebben. Op hun gemak namen ze plaats, met zijn vieren naast elkaar op de pisterand . Ik had in mijn hele leven nog nooit zoiets gezien, het was echt één familie. Het werd nog specialer toen ik zag dat één van de reuzen een klein babytje in de armen had. De kleine was toen drie maanden oud en bij geboorte was er iets vreselijk misgegaan, ze was zwaar gehandicapt, beeldschoon met grote blauwe ogen maar niet staat om te bewegen zo vertelde haar moeder. De grote chimpansees mochten haar dragen en deden dat met de allergrootste zorg. Deze familie deelden alles met hun dieren, ook de zorg voor het kleine meisje. Ik ben ze uit het oog verloren deze lieve mensen maar het is iets wat je nooit vergeet.

Conny Hendriks

Conny is gepassioneerd over het circusleven. Geboren en getogen in het circus. Moeder Trudi komt uit de familie Boltini, vader Toni Hendriks uit een “gewoon” burgergezin uit ‘s-Hertogenbosch.

 

Meer weten over Conny : Klik hier

Ticketmaster