Binnenland
1 juni 2024

Verslag van ‘Circ Olé’ – Circusstad Festival 2024

Door Cristel Brandt 1 min leestijd • 1 juni 2024

Aan het begin van juni kijkt Circusweb terug op de circus highlight uit mei: de 2024-editie van Circusstad Festival. In dit artikel een verslag van de voorstelling ‘Circ Olé’.

In Circ Olé nemen drie circusartiesten het publiek mee naar het zuiden. De temperatuur in de tent is eveneens op het zuiden gericht. Zweet druipt van de mensen die naar binnen komen, ze worden geadviseerd zo laag mogelijk op de tribune plaats te nemen, want de warmte stijgt op.

Gitaristen Paul Morocco en Marcial Heredia beginnen met het spelen van Spaanse muziek. Zonder een woord Nederlands te spreken, vermaken ze het jonge publiek met grappen en het herhaaldelijke Olé-geroep, dat op de binnenkant van Pauls jas staat gegraveerd. Wanneer ze klaar zijn met een truc, laat Paul de binnenkant van zijn jas zien en roept het publiek in koor: ‘Ole!’

Diane Renée Rodriguez is de derde artieste in de show. Met haar trapezeact heeft ze de hele tent in haar greep. Daarnaast voert ze ook een act uit met boleadoras, een oorspronkelijk Argentijns wapen. Diane gebruikt de attributen als instrument in een dans.

Er wordt ook gejongleerd in de show. Sinasappels worden naar het publiek gegooid, die ook weer teruggegooid moeten worden. Paul vangt ze allemaal en eindigt met een indrukwekkende cascade van vijf sinaasappels.

In Circ Olé neemt het trio neemt je mee op een muzikale reis, waarbij veel gelachen wordt en spectaculaire trucs te zien zijn.