13 februari 2022

Circusstad Gala

Voor het eerst in Nederland worden prijswinnaars van de grote circusfestivals en de fine fleur van het hedendaagse circustheater in één unieke circusavond verenigd. Verwacht op dit allereerste Circusstad Gala internationale top-acts, ontroerend mooie innovatieve voorstellingen en een flinke dosis humor; een ode aan de diversiteit van het circus van vandaag en een niet te missen circusfeest. Niet alleen in de grote theaterzaal, maar ook in de foyers met livemuziek en bubbels. Nederlandse topartiesten en wereldsterren waaronder Scandinavian Boards, Stefan Sing en Captain Frodo laten zien dat het hedendaagse circus van hoge kwaliteit en vooral springlevend is.

“Een niet te missen circusfeest”
Net als het festival zelf toont Circusstad Gala de grote verscheidenheid van het circus van vandaag. Nederlandse topartiesten en wereldsterren laten zien dat het hedendaagse circus modern, van hoge kwaliteit en vooral springlevend is. De meeste artiesten treden ook op tijdens Circusstad Festival, maar reserveren speciaal voor deze avond unieke acts.

Daaronder luchtacrobaten Tarek Rammo & Kami-Lynne de Bruin die beiden bij Cirque du Soleil optraden of Jesse Huygh & Rocio Garrote die een verkorte versie uitvoeren van hun spraakmakende voorstelling aan de Chinese mast met zuurstofapparaat. Ook Melody Nolan (BNG Circusprijs 2021) treedt op.

Een onbetwiste wereldsensatie met drie springplanken is Scandinavian Boards. De uit Rotterdam afkomstige Jarno Polhuijs treedt daarin op met topacrobaten Aaron Hakala, Lukas Ivanow, Anton Graaf, Joel Roxendal, Kalle Wiberg en Nilas Kronlid. In Parijs en China werd de groep steevast met staande ovaties en hoofdprijzen overladen. In Nederland waren ze niet eerder te zien.

“Internationale top-acts, ontroerend mooie innovatieve voorstellingen”
En dan is er zelfs een ster uit Las Vegas: Captain Frodo. Deze ‘Incredible Rubberman’ zorgt voor hilariteit en verbaast het hooggeëerd publiek met zijn wereldberoemde act waarin hij zich door twee tennisrackets wringt.

Trots is Circusstad Festival ook op de komst van de bijzondere Duitse jongleur Stefan Sing. Dankzij zijn geheel eigen stijl behoort hij al jaren tot de meest invloedrijke vernieuwers op het gebied van hedendaagse jongleerkunst. Samen met danseres Cristiana Casadio voert hij het prachtige, prijswinnende duet ‘Tangram’ uit.

“Rotterdam kan zich op het gebied van circustheater meten aan de wereldtop.”
Het publiek reist mee met de levensloop van circusartiesten. Om te beginnen met een blik in de toekomst, want Circus Rotjeknor trapt de avond af. Bij dit Rotterdamse jeugdcircus is menig gerenommeerd circusartiest haar of zijn carrière begonnen. Neem David Mupanda. Als tienjarige leerde hij bij Circus Rotjeknor de eerste kneepjes van het vak, waarna hij zich bij Codarts Circus Arts ontwikkelde tot volwaardig acrobaat en circusdocent. Later op de avond treedt hij op met Wilko Schütz en Marieke Thijssen als Tête Bêche. Dit veelbelovende trio is geselecteerd voor het prestigieuze Cirque de Demain in Parijs.

Credits
Met onder meer:
Captain Frodo Youtube video 1 en Youtube video 2
Circus Rotjeknor website
Jesse Huygh & Rocio Garotte Youtube
Kami-Lynne & Tarek website
Melody Nolan website
Scandinavian Boards youtube
Stefan Sing website
Tête Bèche vimeo

Locatie
Nieuwe Luxor Theater
Posthumalaan 1, 3072 AG Rotterdam
Prijs
€ 25,- / € 35,- / € 45,- / € 50,- (t/m 27 jaar € 15,-)

Deuren open: 19:30 uur
Aanvang galavoorstelling: 20:30 uur
Inclusief glas bubbels, acts in de foyer, livemuziek en feest achteraf tot middernacht.
Dresscode: feestelijk!

Info en kaartverkoop

Foto’s: TK Circus, Scandinavian Boards (video still)