Landelijk platform Circuspunt gelanceerd

Op zaterdag 16 november 2019 is in het nieuwe gebouw van Codarts Circus en Circus Rotjeknor in Rotterdam het nieuwe landelijke platform Circuspunt gelanceerd.

Circuspunt is het platform voor het (verenigde) Nederlandse circusveld. Het ondersteunt en stimuleert de algehele artistieke en zakelijke ontwikkeling van en in de sector.

Circuspunt wil met een gezamenlijke stem een stevig fundament leggen voor het circus in Nederland. Door ondersteuning, bevordering en promotie wil Circuspunt de positie van het circus in Nederland versterken, het publieksbereik vergroten en de maatschappelijke betekenis uitbreiden.

Circuspunt is een platform dat makers, circusondernemingen, festivals, theaters, opleidingen, jeugdcircussen en circuswerkplaatsen verenigt en verbindt.

Het nieuwe platform komt voort uit de Vereniging van Nederlandse Circusondernemingen (VNCO), het platform voor Nederlandse Jeugdcircussen Circomundo, de Stichting Circuscultuur en niet-verenigde artiesten, podia en festivalorganisaties. In Circuspunt komt het klassieke circus samen met hedendaagse circusinitiatieven zoals enkele nieuwe gezelschappen en circusfestivals.

Tijdens de lancering werd de website www.Circuspunt.nl gepresenteerd. Via deze website kunnen circusorganisaties en individuele artiesten, docenten en sympathisanten zich aansluiten. De leden krijgen toegang tot speciale services. Voor niet-leden bevat de website achtergrondinformatie over circus in Nederland.

Nu lid worden van Circuspunt!

Circuspunt gaat de belangen van het circus in Nederland behartigen. Dat kan alleen als we een krachtige stem vormen met elkaar en dus met veel leden zijn. Organisaties en individuele artiesten (van beginnend bij een jeugdcircus tot professionals), docenten en sympathisanten kunnen zich aanmelden via de website. Als lid krijg je toegang tot speciale services en kan je zelf zoekertjes en agendaberichten plaatsen. Ook krijg je korting op activiteiten.

Doe mee en maak het Nederlandse Circus sterk!

Alle informatie en de website van circuspunt vind je hier

Bron: Circuspunt