Van onze Belgische redactie, tekst en foto’s: Brian Pijpels

Donderdag 26 oktober gingen wij een bezoekje brengen aan de voorstelling van Circus Ronaldo. Wat al een gewoonte is bij al de voorstelling van circus Ronaldo dat deze zeer snel zijn uitverkocht. En dit was nu ook zo de circustent zat gans vol. Zelf mensen met een beperking kwamen deze voorstelling bij wonen .

Eenmaal wij de tent hadden betreed zagen wij in de circuspiste allemaal kruizen staan van dode circusartiesten. Aan ieder graf was een circusartiest verbonden dit konden wij opmerken aan de zaken die bij het graf lagen.

Wij wisten doen al dat deze voorstelling zeer speciaal zou zijn en dat is ook het kenmerk van circus Ronaldo. Deze voorstelling werd echter gedragen door 1 circusartiest Danny Ronaldo. Bij het beging van de voorstelling wist hij ons de vertellen dat gans zijn circusfamilie overleden was en dat hij de enige overgebleven circusartiest nog was. De voorstelling draaide om het koppeltje de koordanseres en de goochelaar. Danny was reeds verliefd op de koordanseres en bouwde daar gans zijn voorstelling in op. Dit kon je op maken in bepaalde nummers die hij bracht maar dit moet je echter zelf  komen bewonderen.

Danny Ronaldo
Danny Ronaldo

Hij liet ons zien ondanks de problemen je mee maakt dat je er altijd moet staan voor je publiek hoe moeilijk dit soms ook is. Deze man bracht een zeer unieke voorstelling. Tijdens deze voorstelling kregen wij circusnummers te zien  op een zeer speciale en unieke manier gebracht. Zo deed hij een nummer waar hij zich in 2 ging zagen maar dit liep echter fout af tot enorm plezier bij het publiek. Ook werd er gejongleerd met ballen maar ook dit liep niet hoe hij het zelf wou maar het publiek moest er reeds enorm om lachen. Tijdens deze voorstelling richt Danny Ronaldo zich tot zijn publiek en dat spreekt de toeschouwers enorm aan.

Koorddansen is voor Danny geen enkel probleem het was echt een plezier om naar te kijken. Tijdens de finale van deze voorstelling kwam het dochtertje van Danny Ronaldo de circuspiste in. Wij konden toen al zien dat de opvolging al verzekerd was. De mensen waren enorm positief en trakteerde Danny op een minuten lang applaus. Wij raden aan om deze voorstelling echt is gaan te bekijken. Een totaal andere blik krijg je op het circus .

Als het doek opengaat moet je er altijd staan voor u publiek en dat kan je met deze voorstelling enorm goed zien.