VordenOndanks dat het Corona virus nog om zich geen slaat en de mogelijkheid tot het organiseren van evenementen nog ver weg lijkt, ziet het Vordense Circus Lorelly een lichtpuntje.

De ondernemers Yoshi Berends en Lennart Schoppers verheugen zich al een hele tijd weer op het geven van circusvoorstellingen. Na het noodgedwongen annuleren van de voorstellingen in oktober van afgelopen jaar in Vorden waren de heren even uit het veld geslagen. Er waren leuke acts gecontracteerd, een grotere circustent was gehuurd om meer afstand te kunnen houden en alle voorzorgsmaatregelen waren netjes beschreven in een draaiboek. Toch besloot het kabinet vlak voor de voorstellingsdata de stekker uit alle evenementen te trekken, groot en klein.

Online Circusvoorstelling

Coop supermarkt van der Voort uit Vorden moest vele mensen teleurstellen die druk aan het sparen waren voor gratis entreekaarten. Na een tijdje alles te laten berusten, bedachten de ondernemers dat er toch wel iets moest kunnen om iedereen wat te laten genieten van een echte circusvoorstelling. Tegenwoordig gaat alles online vanuit huis. Dus waarom dan niet de circusvoorstelling? Café ’t Olde Kriet in Wichmond staat al een hele tijd ongebruikt en de uitbaters, Rianne Neerlaar en Geert Harmsen vonden het een eer als Circus Lorelly haar decor zou opbouwen bij hen in het café om daar een voorstelling op te nemen met de camera. Zo gezegd zo gedaan; Het volledige decor werd opgebouwd, rekwisieten versleept en de videocamera werd voor de dag gehaald.

Wereldcircusdag

Op zaterdag 17 april 2021 is het wereldcircusdag. Deze dag is uitgeroepen door prinses Stéphanie van Monaco om de circuscultuur in ere te houden. Om dit te vieren zal op deze dag de video van de opgenomen circusvoorstelling uitgezonden worden op het YouTube kanaal van Circus Lorelly. Uiteraard blijft hij er daarna gewoon opstaan en is hij terug te bekijken. Natuurlijk treden Yoshi en Clown Frasco weer op met leuke komische capriolen. Ook de bekende balanceer-act met stapels hoge glazen ontbreekt niet. Nieuw is een act met een heuse circuskat genaamd Loki. Mister Valentino heeft hem getraind en beleeft zijn première bij de online voorstelling. Genoeg te zien dus. Vanaf zaterdag 17 april om 10:00 is de opname te zien door op YouTube te zoeken naar “Circus Lorelly”

Beide circusmannen hopen op veel kijkers en een plezier te kunnen doen aan iedereen die wel wat humor en ontspanning kan gebruiken.

Yoshi en Clown Frasco alias Yoshi Berends en Lennart Schoppers

Bol.comBol.com AlgemeenBol.com Algemeen