11 maart 2019

Circus Krone nieuwe stijl

Munchen (D) Terwijl het derde winterprogramma van Circus Krone in het vaste gebouw nog draait, zijn de voorbereidingen van het nieuwe seizoen  met het tentcircus al in volle gang. Het ziet er naar uit dat de directie een nieuwe artistieke weg in gaat slaan. Onder de titel ‘Mandana’ presenteert circus Krone haar nieuwe programma 2019.

“Mandana – circus kunst nieuw gedroomd” is een spetterende verhaal met veel humor en fascinerende circus elementen.

In het voorjaar en in de zomer van 2019 herschrijft circus Krone de circus geschiedenis!

Nostalgische muziek neemt de kijker mee in de wereld van het circus zoals het vroeger was. De tent wordt omgebouwd naar een gouden paleis uit de jaren 20, de magie zal er in de lucht hangen. Het circus Krone is baanbrekend in haar jubileumjaar: een prachtig samengesteld  verhaal, neemt ons mee op reis… Hier zie je geen gewoon circus, maar volgen we de magie van een verhaal in een fabelachtige wereld. De piste bevindt zich de binnenplaats van het paleis, “Mandana” de paarden-prinses wordt verliefd op de leeuwen-man en zo vervagen de grenzen tussen mens en dier….

Het is het verhaal van het circus, een verhaal over de positieve kracht van de liefde, gepresenteerd met prachtige artiesten, majestueuze dieren en kunstzinnige komedie.

In het programma zie je o.a;  Jana Mandana Lacey-Krone, Martin Lacey jr, Los Robles, Steve Eleky, Team Non Stop, Aleksandr Batuev, Duo Stipka, Duo Stauberti en  het clowns trio ‘Without Socks’ En natuurlijk prachtige paarden en het spectaculaire roofdieren nummer dat in Monte-Carlo dit jaar de gouden clown heeft gewonnen.

Regie; Bence Vági

Wereld première 4 april München (D)