Ik had lang geleden beloofd om een keer naar de show van Circus Fantasia te komen kijken en werd het tijd om de belofte in te lossen.

De circustent stond strak opgebouwd op een mooi groen grasveld op Camping “ Het Grote Bos “in Doorn. Precies zoals ik circus in mijn dromen van heimwee en verlangen zie, prachtig weer, zonneschijn, een mooi groen grasveld en een lange rij publiek voor de circuskassa.

Zicht vanuit de kassa

Als je de tent binnenkomt is alles netjes een schoon, de circuspiste is mooi verlicht en gezellige muziek klinkt door de speakers, je wordt meteen gegrepen door de sfeer en krijgt zin in de voorstelling. Deze avond was het zo goed als uitverkocht.

Het is een beleving, met veel plezier en liefde worden alle prestaties en acts aan elkaar geregen tot één vrolijk geheel. De artiesten gaan van heel jong naar de respectabele seniorenleeftijd, één ieder met hetzelfde doel, het publiek te laten genieten en dat lukt aan alle kanten.

Ik zie bekenden uit de vaste ploeg mensen van de ravissante showdiva/producente Kitty Hagen, zoals goochelaar/jongleur Frits de Vries, beter bekend als Gran Frederico nog steeds een mooie verschijning in de circuspiste. Djura Dame die heel even, aan het prille begin, nu alweer jaren geleden bij mij verticaal-koord en trapeze trainde. jong talent Daniel Doornkamp, die stukje bij beetje, richting de betere jongleurs klimt. Luna da Silva, de dochter van Kitty die ooit met mijn hond zou gaan optreden, maar nu als ontluikend beauty een mooie duivenrevue neerzet.

Luna en Kitty

“Nur dass sind artisten im leben,

die unter tränen noch lachen,

um andern glücklich zu machen.”

Dit oude circusvers was deze avond van toepassing op Mies de Monchy, partner van Frits, vlak voor de voorstelling was ze voorover gestruikeld en vlak op haar gezicht gevallen, ze heeft heel dapper de voorstelling door gewerkt en pas na afloop gezien dat ze een flinke wond in haar gezicht had, door haar speciale personage in de show, dacht het publiek dat zij zo gegrimeerd was, ik trouwens ook.

Mies de Monchy

Kitty Hagen sprankelt en straalt als altijd en presenteert, soms samen met haar dochter Luna, zonder al te veel woorden de voorstelling.

Thema “ Bubbles and Trash “

Showdiva Kitty slaat met deze titel de spijker op zijn kop en vraagt op een hele leuke manier, zonder opgeheven vingertje, aandacht voor de eigen verantwoording in het opruimen van de rommel en plastic en het milieu. De acts en presentaties sluiten daar naadloos op aan, zelfs het kleinste kind in het publiek snapt wat er bedoelt wordt en zit tot aan de finale met glinsterende oogjes te kijken.

Presentatie messen/bijlen                                              Kitty Hagen en Luna da Silva

Duiven                                                                         Luna da Silva

Tissue in Plastic                                                            Pascalle Poelman

Tissue en Net                                                               Djura Dame

Hänge Perche                                                               Pascalle en Djura

Goochelen, jongleren, comedie                                      Frits de Vries en Mies de Monchy

Draaiende bordjes, jongleren, rola                                 Milan Osmera

Jongleren, Diabolo                                                        Daniel Doornkamp

Zeepbellenfantasie                                                        Sandro,Sayri en Djura

Licht en geluid                                                             Kevin de Moor

Zoals gezegd worden de de diverse acts samengesmeed tot één geheel en werkt/assisteert de hele groep in verschillende delen met elkaar. Afgesloten met een mooie finale in black-light. Mooie gekostumeerd, licht en werkelijk mooie muziek,die gelukkig op de juiste sterkte staat, ondersteunt de voorstelling en brengt het naar een modern niveau.

Om lekker bij te praten na de voorstelling was helaas geen tijd. Circus Fantasia reist deze zomerperiode in hoog tempo iedere dag van locatie naar locatie. De Fantasia circusfamilie bouwt en breekt gezamenlijk iedere dag de tent, voor luie mensen geen plek bij dit circus, ouderwets de handen uit de mouwen steken.

Tot 17 augustus a.s. kun je Fantasia op verschillende locaties bezoeken, kijk op de site.

Wat mij betreft weer een aanrader.

Tot de volgende keer.

Pascalle Poelman

Tekst: Conny Hendriks

Foto’s: Persdienst Fantasia