10 december 2015

Caroly-Goor

Jeugdcircus Caroly

Dit circus bestaat sinds 1999 en heeft inmiddels 50 actieve artiesten die elke week oefenen in Sporthal de Mossendam in Goor.

Hoe begon het allemaal: Elk jaar was er in Goor een jeugdcircuscompetitie. Alle kinderen uit Goor en omstreken genoten daarvan! Maar er was voor de jeugd geen mogelijkheid om te proberen of zij ook zelf dit soort kunsten uit kon voeren. Ziehier de uitdaging voor Kindvriendelijk Goor om eens te kijken hoeveel circustalent er onder de kinderen van Goor verborgen zat. Belangstelling was er genoeg en dat niet alleen. Na een halfjaar was het duidelijk dat Goor ook genoeg talent in huis had voor een eigen jeugdcircus dat de naam Caroly heeft gekregen. Aan de wieg stonden: Edu Hoek en Ad van den Ende vanuit Kindvriendelijk Goor, Carla du Plessis, Grada Janssen en Jan Eijsink vanuit de Reggehof.

Ieder jaar een show

Sinds de oprichting in 1999 is er elk jaar een show gemaakt.
In de eerste jaren werd de show gratis opgevoerd in de Reggehof na het foekepotten. Sinds 2002 is er een jaarlijkse première in de Reggehof waar het publiek kaartjes voor kan kopen.

Oefenen

Bijna 50 artiesten tussen 4 en 18 jaar vormen met elkaar Jeugdcircus Caroly. Elke zaterdagochtend tijdens de training wordt  flink geoefend. Eenwieleren, ballopen, acrobatiek, jongleren en nog veel meer. Dit om elk jaar een geheel nieuwe show in de Reggehof in Goor te presenteren. Tussendoor optredens in de regio en doen ze mee aan uitwisseling met andere jeugdcircussen en aan jongleerfestivals.

De show

Elk jaar maakt Caroly een show rond een thema. Dit jaar is dat: Tien! Een spetterende show vol verrassende acts met flitsende pakken en gewaagde kunststukjes. Iedereen heeft een rol in de show, het maakt niet uit hoe lang je bij Caroly bent. Als Caroly in de regio optreedt, gaan de allerkleinsten meestal niet mee, dan bestaat de ploeg uit zo’n 25 artiesten. Een circus kan niet optreden zonder crew. Trainster Carla du Plessis is het creatieve brein achter de show en degene die wekelijks de kinderen uitdaagt en begeleidt.

De Mossendam in Goor

Tijd: 9.00 tot 10.00 uur voor de beginners, de C-ploeg
10.00 tot 11.00 uur voor de gevorderden, de B-ploeg
10.00 tot 12.00 uur voor de verder gevorderden, de A-ploeg
Wilt u ons boeken voor een voorstelling eventueel in combinatie met een workshop?
Bel of mail dan met Carla du Plessis.
Telefoon:
06-22705393

Website

facebook