16 mei 2020

BUBA in het middelpunt

Olifant Buba is weer in het nieuws, binnenkort loopt de vergunning af, die het circus Freiwald heeft om de olifant bij zich te houden. Activistengroep ‘House of Animals’ en een bevriende bekende Nederlander zoeken de publiciteit. Het circus Freiwald en minister Schouten zwijgen in het openbaar, maar niet tegen elkaar.

Wie zegt wat

Het AD. Lees hier het artikel in het AD

Stichting Buba. Bekijk de website van Stichting Buba hier

Lutz Freiwald.  Bekijk hier een video over Lutz Freiwald en Buba

Commissie Klassiek Circus 

Commissie klassiek circus post de volgende tekst op facebook; Maak van Buba geen proefdier Binnenkort loopt de meermalen verlengde vergunning af voor Circus Freiwald. Dierenactivisten schermen alwéér (of nog steeds?) met het Franse “Elephant Haven” Maar… toen Stichting Aap nog actief was met hun actiegroepje “wilde dieren de tent uit” werd er ook al geschermd met “Elephant Haven”. WDDTU directeur Leonie Vestering zou zelfs mede-eigenaar worden van “Elephant Haven”. Maar ze hadden niets. Geen grond. Geen stallen. Geen dierenverzorgers. Geen dierenarts. Geen geld. Dat laatste was uiteraard de belangrijkste oorzaak. Het was slechts een “papieren tijger” om maar eens bij dieren te blijven. Nu zou er een schamel stukje grond zijn. Iets van een oude manage. Maar alwéér geen dierenverzorgers, geen dierenartsen, geen geld en – nog belangrijker – nog geen dieren. Een totaal gebrek aan ervaring dus. En een totaal gebrek aan faciliteiten.Daar zou Buba dus als eerste dier naar toe moeten! Dan wordt Buba dus echt een PROEFDIER! Is dat nou echt in het belang van Buba? Of wordt de olifant hun eerste melkkoe? Want als “Elephant Haven” open gaat dan mag het publiek Buba bezoeken. Een verkapte dierentuin dus! Met als enige doel het binnenharken van donaties. Want geld is er immers nog niet.

Dierenpret met Nicolette

Nicolette Kluijver roept haar volgers op, om de petitie te tekenen om Buba weg te halen bij het circus. Nicolette houd van dieren, ze heeft er zelf ook een aantal, een hond, een paard, waar ze graag op rijd.. Nicolette presenteert het programma Dierenpret met Nicolette. Nicolette houd, net als Lutz Freiwald, heel veel van haar dieren.

Nicolette wandelt met een Alpaca aan een lijntje

Lutz wandelt met Buba

En wat zegt Buba zelf. 

Wat de olifant er van vind, kunnen we niet vragen. Wel is in het verleden geprobeerd om Buba in een olifantenopvang achter te laten, met het gevolg dat ze in hongerstaking ging. Buba houd ook niet van gezelschap van andere olifanten. Over belangstelling heeft ze in ieder geval niet te klagen.

Circus olifant Buba.