31 januari 2016

Bosch 500 manifestatie met circus

 

https://www.youtube.com/watch?v=7OAyc-m7TLg

Precies 500 jaar na zijn overlijden, viert ‘s-Hertogenbosch in 2016 de thuiskomst van Jheronimus Bosch. “Welcome Home Jheronimus” is de titel van een veelheid aan activiteiten waarmee ’s-Hertogenbosch het leven en werk van haar beroemdste zoon viert.

Op 12 februari opent Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander de overzichtstentoonstelling Visioenen van een genie en daarmee gaat het Jheronimus Bosch jaar officieel van start. Circo Circolo draagt met Circus Jheronimus Bosch ook zijn steentje bij aan het uitgebreide programma. Ze sluiten aan met internationale circusproducties die geïnspireerd zijn op het werk van Jheronimus Bosch

Nooit eerder zijn zo veel werken van Nederlands belangrijkste middeleeuwse schilder samen te zien als tijdens de grote tentoonstelling ‘Jheronimus Bosch. Visioenen van een genie’ in Het Noordbrabants Museum van 12 februari t/m 8 mei 2016.

In het najaar van 2016 herdenkt het Prado in Madrid dit memorabele jaar met een overzichtstentoonstelling van Jheronimus Bosch. Verder dienen zijn tijd, thema’s en werk als onuitputtelijke inspiratiebron voor uiteenlopende, evenementen:  muziek-, dans-, theater- en circusproducties, tentoonstellingen, projecten in de openbare ruimte, lichtpresentaties, boeken, wetenschappelijk onderzoek en restauraties, games en apps. Een overzicht van deze activiteiten tijdens de manifestatie is te vinden op deze website.